Novosti

Ivanečkoj Srednjoj i Osnovnoj školi brz pristup Internetu iz projekta Microsoft Hrvatska vrijednog milijun dolara

Utorak

U Srednjoj školi Ivanec i OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu završena je implementacija Wi-Fi mreže u sklopu projekta Microsoft Wi-Fi, koji je za 50 hrvatskih škola proveo Microsoft Hrvatska (projekt je vrijedan milijun dolara), u suradnji s Hrvatskom akademskom istraživačkom mrežom (CARNet) i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Zanimljivo je da su u ovaj projekt uključene samo tri škole iz Varaždinske županije, od kojih su dvije iz Ivanca.

Osim brzog pristupa Internetu, škole su dobile visoku razinu sigurnosti uz kontrolu spajanja na mrežu kojoj će učenici moći pristupiti samo uz svoje AII@edu identitete. Ovim se projektom učenicima želi omogućiti brz i pouzdan pristup Internetu, a time i širokom spektru informacija te novim znanjima.

Pristup bežičnom Internetu olakšat će poslovanje ravnateljima i administrativnom osoblju škole, a nastavnicima i učenicima i korištenje e-Dnevnika i drugih CARNetovih usluga. Zaposlenici i učenici također tim projektom dobivaju pristup Cloudu veličine 1TB te besplatan MS Office 365 paket.

Glavni cilj projekta jest omogućiti dostupnost moderne tehnologije u svakodnevnoj nastavi kao i pomoć mladim generacijama da postanu konkurentni na tržištu rada.

print