Novosti

Izvode se radovi na dovršetku prve faze Muzeja planinarstva u Ivancu vrijedni 1,29 milijuna kuna

Petak

Nastavljeni su radovi na objektu Muzeja planinarstva u Ivancu.

U ovoj fazi, odvijaju se intenzivni radovi na uređenju unutrašnjosti dijela budućeg muzejskog prostora.

- Glavni cilj radova jest da dio objekta – a riječ je o prostoru u kojemu je nekad bila stara škola te o novom, nadograđenom dijelu na katu - stavimo u funkciju, odnosno, da ga uredimo i  otvorimo za potrebe održavanja izložbi i drugih kulturnih manifestacija kao i za razne društvene skupove – naglasio je gradonačelnik Milorad Batinić prilikom obilaska gradilišta.

Time će se kraju privesti prvi dio projekta gradnje i uređenja Muzeja planinarstva, dok je u daljnjim fazama predviđena nadogradnja dodatnog, posve novog dijela budućeg muzejskog prostora.

Investitor je Grad Ivanec, a u ovoj fazi vrijednost investicije je 1,29 milijuna kuna.

Od toga je Grad Ivanec čak 800.000 kuna povukao uspješnim kandidiranjem na natječaj Ministarstva kulture, dok se ostatak osigurava iz gradskog proračuna.

Radove izvodi MIPCRO, a trenutačno se radi u prostorima nekadašnje stare škole te u novosagrađenom prostoru na katu, gdje su u tijeku izolacijski i gipskartonski radovi, odnosno, sve ono što prethodi uređenju prostora za njegovu osnovnu namjenu.

Nakon dovršetka ovih radova, dio zgrade bit će stavljen u privremenu funkciju, s prilagođenim ulazom u prostor s južne strane.

print