Novosti

Gradonačelnik M. Batinić, župnik Z. Gložinić i direktor Ivkoma M. Stanko u obilasku radova na obnovi kapelice na groblju Ivanec

Utorak

Gradonačelnik Milorad Batinić, ivanečki župnik vlč. Zoran Gložinić, direktor Ivkoma Mladen Stanko i građevinski inženjer Mihael Cahun u utorak su, 13. rujna, obišli kapelicu na gradskom groblju u Ivancu te se na licu mjesta dogovorili o daljnjim koracima njene obnove.

Kako smo izvijestili, Ivkom je u suradnji s Gradom prije dva tjedna počeo s radovima na njenoj obnovi.

Izvest će se radovi na saniranju postojeće sokle na sjevernoj i zapadnoj strani, odstraniti stara žbuka i urediti nova fasada, sagraditi novo krovište te nove stepenice.

S obzirom na to da se zdanje obnavlja u cijelosti, prilika je to da se ujedno uredi i unutrašnjost, koja je jednako dotrajala. Stoga je dogovoreno da se i unutrašnjosti odstrani dotrajala žbuka i prastari prozori, a vlč. Gložinić izrazio je spremnost da interijer opremi novim drvenim oltarom i klupicom.

Dobrodošle su i sugestije M. Cahuna u vezi radovi na uređenju krovišta i drenaže, koji će joj omogućiti dulje trajanje. Cilj je, rečeno je, da se kapelica posve obnovi, kako bi svrsi mogla služiti još dugi niz godina.

print