Novosti

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa zadnjeg mjesta liste Narodne koalicije preferencijalnim glasovima izborio ulazak u Sabor

Ponedjeljak

Prema službenim podacima Državnog izbornog povjerenstva objavljenim u ponedjeljak, 12. rujna u 9.00 sati, na 100% obrađenih izbornih mjesta, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić preferencijalnim je glasovima sa zadnjeg mjesta liste Narodne koalicije izborio ulazak u 9. saziv Hrvatskoga sabora.

Osvojio je 12.535 preferencijalnih glasova ili 13,45 posto glasova u 3. izbornoj jedinici. Podsjećamo, Batinić je bio 14. na listi Narodne koalicije kao kandidat HNS-a te je ovime ponovio uspjeh župana Varaždinske županije Predraga Štromara koji je na prošlim parlamentarnim izborima u Sabor ušao također s posljednjeg mjesta u 3. izbornoj jedinici.

Najveću potporu Batiniću je dao Ivanec, gdje je osvojio 66,96 posto glasova birača. Međutim, iznimno visoku podršku dobio je i u svim drugim gradovima na području naše županije – u Varaždinu, Novom Marofu, Lepoglavi, Varaždinskom Toplicama i Ludbregu , u kojima je osvojio uvjerljivo najveći broj preferencijalnih glasova.

Evo i broja preferencijalnih glasova koji su osvojili ostali kandidati s područja Varaždinske županije, a koji također ulaze u Sabor.

  • Milorad Batinić (HNS) – 12.535
  • Predrag Štromar (HNS) – 5.846
  • Robert Podolnjak (Most) – 3.678
  • Anđelko Stričak (HDZ) – 3.483
  • Josip Križanić (HDZ) – 3.061
  • Mario Habek (SDP) – 1.615

Ovaj put saborski mandat nije uspio izboriti Radimir Čačić, čija je lista osvojila 4,71 posto ili 8.349 glasova, što nije bilo dovoljno za ulazak u Sabor. Sve rezultate pratite na službenim stranicama Državnog izbornog povjerenstva

A evo što o uspjehu M. Batinića donosi specijalizirani portal www.gradonacelnik.hr

print