Novosti

Otvoreni novi prostori Područne glazbene škole Ivanec – investicija je vrijedna 200.000 kuna

Nedjelja

Prigodnom svečanošću i glazbenim programom u ivanečkoj Srednjoj školi u petak su, 9. rujna, otvoreni novouređeni prostori za rad Područne glazbene škole Ivanec koja djeluje u sklopu Glazbene škole Varaždin (ta je škola inače od 1986. do 2014. radila u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Ivanec). Novi kabineti za održavanje solfeggia i individualne nastave iz pojedinih instrumenata moderno su uređeni i opremljeni novim klupama te će, za razliku od dosadašnjeg nefunkcionalnog prostora u zgradi Autoškole, omogućiti izvođenje nastave u suvremenim uvjetima.

Prostor je uređen u suradnji Srednje škole Ivanec, Glazbene škole Varaždin i Varaždinske županije, koja je za ovu investiciju izdvojila blizu 200.000 kuna. Nabavljen je i dio novih glazbenih instrumenata (pijanina).    

Na svečanosti otvaranja nazočne je pozdravila ravnateljica Srednje škole Lidija Kozina te izrazila zadovoljstvo suradnjom koja je rezultirala preuređenjem nekadašnjih garderoba u lijepe glazbene učionice. Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole Varaždin, zahvalio je Županiji na novom ulaganju u školstvo te naglasio da će se u nastava u novim prostorima za 80 polaznika moći odlično organizirati.
- Ovom investicijom Varaždinska županija ponovno dokazuje da joj visoka ulaganja u školstvo nisu tek fraza, već primjer kojim ponovno pokazuje svoju stratešku opredijeljenost za poticanje obrazovanja i izvrsnosti – istaknuo je na svečanosti gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić te učenicima i njihovim profesorima poželio uspješan rad.
 I varaždinski župan Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo uređenjem novih prostora to više što, naglasio je, zbog više subjekata koji su sudjelovali u ovom projektu, nije bio jednostavan za odraditi.

Prigodni glazbeni program izveli su učenici Glazbene škole Varaždin i Ivanec. Svečanosti u Ivancu pridružili su se i dožupan Alen Kišić, županijski pročelnik za prosvjetu i kulturu Miroslav Huđek, profesori Glazbene škole Ivanec, roditelji polaznika i drugi.

print