Novosti

Hrvatske ceste u posao i službeno uvele izvođača radova na sanaciji klizišta Biškupovec u Margečanu

Petak

Hrvatske ceste u petak su, 9. rujna, i službeno u posao uvele izvođača radova na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti Margečan – Željeznica. Riječ je o dva klizišta – Biškupovec 1 i 2 koja su se još 2014. godine aktivirala na toj cesti.

Podsjećamo, u travnju 2015. Hrvatske ceste objavile su javni poziv za dostavu zahtjeva za sanaciju klizišta na području Hrvatske,a iz Fonda za zaštitu okoliša za to je izdvojen iznos od ukupno 30 milijuna kuna. Hrvatskim cestama je povjereno cjelokupno vođenje projekta, od javne nabave, nadzora, koordinacije itd.

Na natječaj Hrvatskih cesta prijavio se i Grad Ivanec te kandidirao tri projekta – sanaciju klizišta Biškupovec 1 i 2 u Margečanu (vrijednost 300.000 kuna bez PDV-a), zatim, klizište u Cvjetnoj ulici (procjena oko 560.000 kuna) i klizište u Vuglovcu (procjena preko 2,16 milijuna kuna).

Početkom rujna 2015. Hrvatske ceste donijele su Odluku o odabiru prioritetnih klizišta za sanaciju, a među njima su, kao najkritičnija, prihvaćena klizišta u Margečanu (klizišta Biškupovec 1 i 2).

Iako je sadašnjoj, opozvanoj Vladi, dugo trebalo da reagira (na sklapanje ugovora između Fonda i HC-a čekalo se mjesecima), sanacija sada konačno počinje. Radove će izvoditi Colas Hrvatska d.d.

print