Novosti

Počeli radovi na proširenju Gajeve ulice od raskrižja s Nazorovom u pravcu Srednje škole Ivanec

Petak

U petak, 9. rujna, počeli su radovi na proširenju dijela Ulice Ljudevita Gaja u Ivancu. Radi se na dionici od raskrižja s Nazorovom ulicom u pravcu Srednje škole, kako bi se osposobila za promet u oba smjera (sada je jednosmjerna). U ovoj fazi radova prilagodit će se „lukovi“ na ulasku u odvojak te prometnica proširiti na šest metara, uz uređenje nogostupa s obje strane prometnice u zoni zahvata.

Investitor je Grad Ivanec, a na provedenom natječaju posao je povjeren najpovoljnijem ponuditelju, PZC-u Varaždin. Vrijednost radova je blizu 150.000 kuna.

U ovoj fazi nije predviđena rekonstrukcija samog raskrižja, jer ona će zahtijevati radikalnija građevinska i druga rješenja.

No, ove godine predviđena je realizacija još jednog zahvata u Gajevoj ulici, a to je gradnja njena produžetka u duljini od oko 150 metara, od potoka Bistrice do Stepinčeve ulice. Time bi se ujedno otvorio prilaz okolnim zemljištima koja ulaze u iznimno atraktivnu građevinsku zonu. U ovoj, prvoj fazi, uredit će se makadamska cesta.

Produžetak i uređenje Gajeve, koja je jedna od centralnih gradskih prometnica, ujedno je u funkciji stvaranja „prstena“ onih ivanečkih ulica kojima će se ubuduće usmjeriti gradski promet i time omogućiti zatvaranje za promet dijela središnjeg gradskog trga.

print