Novosti

Ministarstvo branitelja s 20.000 kuna poduprlo projekte UDVDR-a Ivanec

Ponedjeljak

Ivanečkom Ogranku UDVRD-a odobrena su sredstva za oba projekta s kojima se prijavio na natječaje Ministarstva branitelja. Resorno ministarstvo će tako s 10.000 kuna poduprijeti projekt „Pobjeda - 21 godinu poslije - jednako snažna i emotivna“, koji se sastoji od niza aktivnosti kojima se tijekom godine obilježava 21. obljetnica oslobodilačke akcije Oluja.

Ovaj je program prijavljen na natječaj Psihološko i socijalno osnaživanje hrvatskih branitelja, hrvatskih branitelja s invaliditetom, HRVI, stradalnika i članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

Svrha projekta je prisjećanje na neke od najslavnijih dana u novijoj hrvatskoj povijesti, da se preživjele branitelje nakratko „vrati“ u vremena ponosa i slave te da starije građane podsjeti, a mlađim naraštajima ukaže na njihovu važnost.

Također, s 10.000 kuna ministarstvo podupire projekt UDVDR-a Ivanec Branitelji u zajednici – s ponosnom prošlošću u prosperitetnu i mirnu budućnost, koji je prijavljen na javni natječaj Promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

Projekt se sastoji od niza aktivnosti kojima se obilježavaju sjećanja na poginule hrvatske branitelje, zatim predavanja djeci srednjih i osnovnih škola, predavanja eminentnih gostiju o važnim događanjima novije hrvatske povijesti i sl., a sve u cilju prenošenja istine i očuvanja uspomene na vrijeme stvaranja samostalne i neovisne hrvatske države.

Uz sredstva koja su za pojedine projekte UDVDR-u već odobrena iz gradskog proračuna, kao i donacija i sponzorstava, ova će sredstva, uz velik angažman vodstva i članova, ivanečkom Ogranku uvelike olakšati provedbu velikog broja planiranih aktivnosti u 2016. godini.

print