Novosti

O problemima Škriljevca uskoro na Zboru građana

Petak

Mještani Škriljevca uputili su pismo čelnicima Grada Ivanca i Varaždinske županije u kome se žale na izostanak ulaganja u uređenje komunalne i društvene infrastrukture škriljevečkog kraja. Zbog toga je, tvrde, ovo naselje zanemareno, što je protivno proklamiranom načelu ravnomjernog razvitka cijelog gradskog područja.

Riječ je prvenstveno o gradnji plinovoda, modernizaciji županijske ceste Radovan – Ledinec Gornji, gradnji društvenog doma i dječjeg igrališta, sanaciji klizišta u Bajzima, uređenju potoka Jasek itd.

O većem dijelu tih navoda Grad se već očitovao putem Ivanečkih novina (br. 84), kada su na pitanja građana vezana uz mogućnosti gradnje plinovoda do Škriljevca, novog vodovoda i modernizacije županijske ceste odgovorili čelnici javnih poduzeća Termoplina, Varkoma i Županijske uprave za ceste, koja svojim djelatnostima pokrivaju ovo područje.

Međutim, mještani njihovim odgovorima nisu zadovoljni te su, smatrajući da je za rješavanje navedenih i drugih pitanja presudna politička volja, zatražili očitovanje mjerodavnih.

Želeći o spomenutim temama s građanima osobno razgovarati, gradonačelnik Milorad Batinić najavio je dolazak na Zbor građana Škriljevca u drugoj polovici rujna.

print