Novosti

Gradi se društveni dom u Mjesnom odboru Kaniža – investicija vrijedna 292.500 kuna

Utorak

Na zadovoljstvo mještana Kaniže, u tom je mjesnom odboru počela gradnja novog društvenog doma. U pratnji članova Vijeća Mjesnog odbora Zorana Žunara i Gorana Kosa, gradilište su u utorak, 30. kolovoza, obišli gradonačelnik Milorad Batinić i nadzornik radova Mihael Cahun. Radilište je u punom pogonu,  radovi su poodmakli pa je objekt dom već dobrim dijelom „izrastao“ iz temelja.

Gradi se dom bruto površine 110 četvornih metara, s kuhinjom, dvoranom za sastanke, hodnikom, sanitarnim prostorom i natkrivenom terasom, a uz objekt će biti uređeno još 50 „kvadrata“ nadstrešnice (pergola).

Vrijednost radova je 292.500 kuna, a u cijelosti ih financira Grad Ivanec. Za izvođenje građevinsko – obrtničkih radova proveden je natječaj, a najpovoljniji ponuđač bio je Zidarsko – fasaderski obrt Dragutina Đurasa iz Margečana s kim su potom ugovoreni građevinski i obrtnički radovi kojima će se objekt još ove godine staviti „pod krov“. Idejni projekt doma izradio je Studio Nexar iz Ivanca.

Gradnja društvenog doma obradovala je stanovnike ovoga kraja, jer poznato je da Kaniža nema nikakvih društvenih prostora. Izbore održavaju u starim kućama, sastanke mjesnog odbora po privatnim kućama i klijetima, a zbog nedostatka prostora nije moguće organizirati bilo kakav vid organiziranog mjesnog društvenog života. Ali to će se, najavljuju mještani, s novim domom ubuduće sigurno promijeniti.

print