Novosti

Sanirano je korito potoka Željeznice kod kapelice

Srijeda

Temeljem dvaju radnih sastanaka i obilaska terena od strane predstavnika Upravnog odjela za komunalne poslove Grada Ivanca, Vodnogospodarske ispostave Plitvica – Bednja i Hidroinga Varaždin na kojem je konkretiziran program i definirani termini radova na uređenju korita i obala potoka Željeznice na najproblematičnijim dijelovima, izvedeni su radovi u Suhoj Željeznici (kod kapelice). Na tom dijelu, gdje je ovaj gorski bujičar oštetio obale, izvršena je sanacija korita, a obale su učvršćene kamenom.

Radovi još nisu gotovi, jer preostaje uređenje još oko 200 metara potočnih obala uz županijsku cestu, gdje je tijekom zadnjih nekoliko godina također došlo do većeg oštećenja, dok ŽUC treba izvesti radove na popravku bankine i postavljanju ograde.

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će svi radovi biti obavljeni tijekom srpnja, iz Hidroinga poručuju da će, zbog  nepredviđenih hitnih zahvata u nekim drugim mjestima, radovi u Željeznici biti nastavljeni početkom rujna, a tada će svoj dio zahvata odraditi i ŽUC.

print