Novosti

Grad Ivanec pridružuje se kampanji Prijatelja životinja „Obitelj na more, pas na ulicu?!“

Utorak

Ovih dana na oglasnim pločama širom Ivanca bit će istaknuti plakati kojima će i Grad Ivanec apelirati na sve vlasnike pasa i drugih kućnih ljubimaca da ih uoči odlaska na godišnje odmore ne lišavaju doma.

Time se i Ivanec pridružuje kampanji „Obitelj na more, pas na ulicu?!“ koju na nacionalnoj razini provodi Udruga Prijatelji životinja pod motom „Ugasimo neodgovornost“, s ciljem osvješćivanja javnosti u vezi s problemom napuštanja životinja.

I dok su proteklih godina marketinški dio kampanje nosile pojedine estradne zvijezde, ove godine ona se provodi u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom.

Naime, i ove se godine može očekivati – kao i svakog ljeta, kada građani odlaze na ljetovanja - povećanje broja napuštenih životinja koje vlasnici zbog raznih razloga ne žele povesti sa sobom te ih izbacuju na ulicu. Takve životinje, lišene doma, počinju lutati ulicama, izložene su gladi, žeđi, raznim opasnostima, mučenju i iživljavanju od strane pojedinaca.

Udruga Prijatelji životinja upozorava da izbacivanjem psa na ulicu građani ne samo da krše zakon, već pokazuju neodgovornost i nedostatak empatije prema bespomoćnoj životinji te odgovornost za njeno zbrinjavanje prebacuju na suosjećajne građane i na ionako prenatrpana skloništa za napuštene životinje.

Na žalost, problem neodgovornog ljudskog postupanja i napuštanja životinja prisutan je u svim gradovima Hrvatske, zbog čega je neophodno podizati razinu društvene svijesti o etičkoj i zakonskoj neprihvatljivosti takvog ponašanja.

Želeći ukazati na ovaj problem i istaknuti svoju opredijeljenost za dobro životinja, Grad Ivanec u suradnji s Udrugom Prijatelji  životinja apelira na sve vlasnike pasa, mačaka i drugih ljubimaca da se zbog nekoliko dana zabave i ljetovanja na moru ne lišavaju svojih četveronožnih ljubimaca i njihove posebne ljubavi, privrženosti i prijateljstva.

Povezani dokumenti

print