Novosti

Ovog vikenda „Margetje u Margečanu“, najveća godišnja kulturna manifestacija margečanskog kraja

Ponedjeljak

Udruga građana Margareta obavlja zadnje pripreme za najveću godišnju kulturnu manifestaciju istočnog gradskog područja - „Margetje u Margečanu – tak se negda delalo“. Ove godine u nju se uključuje i lokalni Nogometni klub Mladost koji će u subotu, 9. srpnja, u vatrogasnom domu predstaviti Monografiju izdanu u povodu 40. godišnjice svoga rada i djelovanja. Početak promocije je u 19.30 sati, a prethodno će dvije klupske ekipe – Mladost 1 i Generacija '75. - na mjesnom igralištu odigrati prijateljsku nogometnu utakmicu (počet će u 17 sati).

Program u nedjelju, 10. srpnja, počet će u 10.45 sati izložbenim programom na štandovima te svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi Sv. Margarete. Pokraj vodenice, gdje će dva dana biti podignut viteški tabor, odvijat će se cjelodnevni program ispunjen atrakcijama, dok će središnji dio – a riječ je o demonstraciji starih zanata i vještina – početi u 16 sati. Od 18 sati nadalje pod šatorom će se odvijati bogat kulturno – umjetnički program, a u večernjim satima i zabavni program uz Kraljeve. U programu će nastupiti oko 300 izvođača iz šest hrvatskih županija i Slovenije.

Na samo Margetje, u srijedu, 13. srpnja, bit će svečano misno slavlje u čast nebeske zaštitnice župe, sv. Margarete. U večernjem dijelu programa mještane će zabavljati tamburaški sastav Misterij.

Margetje u Margečanu tradicionalno okuplja velik broj posjetitelja šireg margečanskog i radovanskog kraja, a u cilju daljnjeg poticanja rada iznimno aktivne Udruge Margareta i intenziviranja društvenog i kulturnog života toga područja, održavanje Margetja i poticanje očuvanja starih obrta i vještina novčano pomaže Grad Ivanec.

Povezani dokumenti

print