Novosti

Svečana podjela svjedodžbi ivanečkim maturantima

Petak

U utorak, 28. lipnja, u srednjoškolskom je amfiteatru održana je svečana podjela svjedodžbi učenicima završnih razreda Srednje škole Ivanec. Nakon instrumentalne verzije arije U boj, u boj iz opere Nikola Šubić Zrinski u izvedbi školskog tamburaškog orekstra, učenici gimnazijskih odjeljenja 4. G1, 4. G2 i 4. G3 razreda otpjevali su nezaobilaznu studentsku himnu Gaudeamus.

Prvi su primili svoje svjedodžbe učenici trogodišnjih strukovnih škola (prodavači, stolari, strojobravari i instalateri kućnih instalacija). Lea Karamarić, učenica 1. G2 razreda, u pratnji je školskog tamburaškog orkestra otpjevala Forever young, a Erika Hudoletnjak, učenica 2. G2 razreda, otpjevala je Que sera. Slijede maturanti Ekonomske škole te maturanti Opće gimnazije. Osim svjedodžbi, učenicima su dodijeljene i Njemačke jezične diplome – DSD.

Najbolja učenica generacije Dora Habek (4. G3) oprostila se u ime svih maturanata, zahvalila profesorima i roditeljima na svemu što su im omogućili. Lea Kramarić, Veronika Žunar i Lana Srednoselec, učenice 1. G2 razreda, otpjevale su uz klavirsku pratnju njemačku verziju pjesme Faded (Verschwunden).

Ravnateljica Lidija Kozina uputila je maturantima oproštajne riječi te im, u ime svih profesora, zaželjela sreću u novim životnim izazovima. Na kraju svečanosti maturanti su se vratili na pozornicu i otpjevali Neka cijeli ovaj svijet. Predvodile su ih Paula Putar i Adela Šambar.

Uz tradicionalno bacanje kapa, maturanti su završili svoje srednjoškolsko životno poglavlje.

print