Novosti

Završna svečanost projekta Dječjeg vrtića Ivančice „Mlinovi na Bistrici“

Ponedjeljak

Prelijepom manifestacijom održanoj na livadi kod nekadašnjeg Severova mlina u Prigorcu, mališani ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice sa svojim su tetama odgojiteljicama, vodstvom ustanove, s roditeljima, predstavnicima Grada Ivanca, Udruge građana Prigorec i Ivanečkog kluba kolekcionara, s Mladim Faringašima i brojnim mještanima, obilježili završetak vrtićkog projekta „Mlinovi na Bistrici“.

Obraćajući se okupljenima, ravnateljica vrtića Suzana Divjak podsjetila je da je riječ o projektu pokrenutom prošle godine, kojim je bilo obuhvaćeno 150 djece u dobi od 3 do 6 godina. Rezultat toga jest da su lokacije svih 20 mlinova obilježene interpretacijskim pločama na kojima su zabilježeni podaci o nazivu pojedinog mlina, imenu vlasnika te početku i prestanku njegova rada. Usto, na svakoj ploči je i dječji crtež mlina te fotografija (ukoliko je sačuvana).

Svima koji su sudjelovali u realizaciji ovoga projekta zahvalili su zamjenik gradonačelnika Čedomir Bračko i dr. sc. Eduard Kušen te izrazili uvjerenje da je riječ o vrijednom pedagoškom projektu, tijekom kojeg su djeca puno naučila o autentičnoj povijesti svoga kraja.

Odgojiteljica Milena Golubić podsjetila je na tijek projekta i njegove ciljeve koje su tete s mnogo ljubavi ugrađivale u najmlađe te naglasila njegovu posebnu vrijednost, a to je poštivanje povijesnih činjenica vezanih uz svaki pojedini mlin.

Uz glazbenu pratnju Mladih Faringaša, vedar program ispunjen pjesmom i stihovima priredili su raspoloženi klinci sa svojim tetama, a stihove tematski vezane uz meline darovali su Darko Foder i Vesna Štruklec.

Nakon službenog dijela, druženje svih okupljenih nastavljeno je uz glazbu te izvorne delicije prigorečkog kraja koje su spremile članice Udruge građana Prigorec.

Manifestacija „Mlinovi na Bistrici“ organizirana je kao poklon gradu Ivancu za 620. rođendan.

print