Novosti

MUP Hrvatske i Zaklada „Sv. Mihovil“: DŠR-u Salinovec 27.400 kuna za projekt edukacije biciklista

Srijeda

Projekt DŠR-a Salinovec naslovljen „Edukacija biciklista za povećanu uočljivost u cestovnom prometu“ je u suradnji s Vijećem za kulturu Grada Ivanca povukao novčana sredstva s dvaju natječaja na koja je bio kandidiran i to u stopostotnom iznosu.

Potvrđuje to i podatak da je iz natječaja MUP-a, koji se odnosi na Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa RH od 2011. do 2020. godine, dobio potporu od 22.400 kuna (koliko je bilo i traženo), dok mu daljnjih 5.000 kuna potpore stiže od Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihovil.

S budžetom od ukupno 27.400 kuna, DŠR Salinovec će zajedno sa svojim partnerima – UŠR-om Stažnjevec, DŠR-om Lančić – Knapić, USR-om Ivanečka Željeznica i Udrugom građana Prigorec – tijekom lipnja i kolovoza realizirati spomenuti edukacijski projekt i njime obuhvatiti oko 150 djece i odraslih.

Prvi dio projekta provest će se ove subote, 11. lipnja, kod Područne škole u Salinovcu s početkom u 9 sati, edukacijom na biciklističkom poligonu, gdje će sudionici biti podučeni o pravilnom kretanju biciklom u prometu, uz korištenje reflektirajućih prsluka, štitnika i nošenje zaštitnih kaciga.

Pritom će svaki sudionik kacigu, prsluk i ostalu zaštitnu opremu dobiti u trajno vlasništvo.

U prostorijama škole će policijski službenik održati predavanje tematski vezano uz sudjelovanje biciklista u prometu. U ovom projektu sudjeluje 34 učenika nižih razreda, koji su se dobrovoljno prijavili za sudjelovanje.

 U kolovozu slijedi drugi dio projekta, a provest će se kao praktična edukacija kroz organizaciju biciklijade za stariju djecu, mladež i odrasle, na kojoj će sudionici steći saznanja kako u prometu pravilno povećati svoju uočljivost.

Cilj projekta jest promjena sadašnjeg ponašanja biciklista s naglaskom na stvaranje navike nošenja zaštitne opreme. Projekt podržava i Grad Ivanec.

Povezani dokumenti

print