Novosti

Savjeti za pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje

Petak

Nakon radionice Upravljanje karijerom namijenjenoj učenicima završnih razreda Srednje škole, Grad Ivanec u suradnji je s Poslovnom zonom Ivanec d.o.o. i tvrtkom Posao.hr u petak, 28. studenog, organizirao novu poslovnu radionicu Start up (Siguran start).

Ova radionica, tematski kompleksnija i zahtjevnija, bila je namijenjena novoj ciljanoj skupini i to poduzetnicima-početnicima, nezaposlenima, studentima završnih godina studija te mladim ljudima koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla i samozapošljavanju. Pratili su je i ivanečki srednjoškolci.

Radionicu koja se sastojala od cijelog niza savjetodavno usmjerenih predavanja Grad im je omogućio u želji da od predavača s puno praktičnog iskustva iz prve ruke dobiju informacije koje će im pomoći u pokretanju vlastitog posla. Tako im je Ivana Grahovac iz HBOR-a govorila o mogućnostima koje banka nudi za financiranje početnika, dok ih je Veljko Pauš informirao o konkretnim poticajima koje HAMAG BICRO odobrava poduzetnicima-početnicima kako bi ih stimulirao za pokretanje vlastitog biznisa.

U predavanjima koja su trajala cijeli dan, od 8.30 do kasnijih poslijepodnevnih sati, predavači iz različitih konzultantskih i drugih tvrtki dali su im korisne i pragmatične savjete vezane uz marketing i oglašavanje, internetsko brendiranje, prodajne vještine i selfleadership, bilo je govora i o knjigovodstvu i vođenju knjiga, a cijeli taj set predavanja na kraju je bio popraćen raznim pravnim savjetima.

Sudjelovanje je za sve zainteresirane bilo besplatno. Grad će uskoro poduzetnike na početku karijere kao i sve one koji bi željeli pokrenuti vlastito poslovanje, ali im za to nedostaje početni kapital, odgovarajući prostori, poslovna oprema i druga logistika, pozvati na novu radionicu – o poduzetničkom inkubatoru. Toga puta Grad će im predstaviti mogućnost da u inkubatoru iskoriste početnu potporu u obliku subvencioniranog prostora, pomoć oko pokretanja ili vođenja poslovanja te druge pogodnosti koje proizlaze iz korištenja zajedničkih usluga kao što su besplatan telefon, otprema pošte i razne dodatne usluge.

print