Novosti

Održane su 2. dječje seoske igre u Salinovcu

Ponedjeljak

Više od pedesetero djece u dobi od 7 do 15 godina u nedjelju se, 29. svibnja, uključilo u 2. dječje seoske igre koje je na travnatom igralištu nove škole organizirao DŠR Salinovec. Igre su bile organizirane u skoku s mjesta, hodanju na štakama, nošenju košara na glavi, skakanju u vreći, kotrljanju kotača bicikla i vožnji živih tački.

Natjecanja su organizirana u mlađoj i starijoj dobnoj skupini te u konkurenciji dječaka i djevojčica, a rezultati su sljedeći: u skoku s mjesta prvi su Ela Colarić, Lana Mudri Brežni, Karlo Lukačić i Dejan Strugar. Na štakama su najspretnije hodali E. Colarić, Veronika Matučec i Marin Mudri Brežni.

U nošenju košare na glavi najbolji su bili Melanija Čaklec, Mateja Čaklec i Martin Četrtek, dok su u skakanju vreći pobijedili E. Colarić, V. Matučec, David Varga i M. Mudri Brežni. U vožnji živih tački najspretniji su bili E. Colarić/D. Varga i Maja Matučec/Filip Strugar, dok su u kotrljanju kotača bicikla prva mjesta osvojili Melanija Čaklec i Josip Ferić.

U nazočnosti vodstva DŠR-a Salinovec na čelu s predsjednikom Stjepanom Hudoletnjakom, Dječje seoske igre otvorio je zamjenik gradonačelnika Branko Putarek izrazivši pritom zadovoljstvo što mlađe generacije nastavljaju tradiciju svojih djedova i baka.

print