Novosti

Završna press konferencija Srednje škole Ivanec o provedbi EU projekta „Suvremene metode u nastavi“

Utorak

U ponedjeljak, 9. svibnja, održana je posljednja konferencija za javnost projekta SMUN - Suvremene metode  u nastavi. Konferencija je održana u Varaždinu, u prostorijama Županijske palače.

Tema konferencije bila je predstavljanje završnih rezultata i presjek svih projektnih aktivnosti koje su učinjene u proteklih 12 mjeseci. Nositelj projekta je Srednja škola Ivanec, dok Ekonomska škola Šibenik na projektu sudjeluje kao partner.

Vrijednost projekta je 1.514.150,04 kuna bespovratnih sredstava. Financiranje je u okviru Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa "Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.". Projekt završava 15. svibnja 2016.

Voditeljica projekta Andrijana Rožman prisutnima je ukratko objasnila glavne ciljeve, aktivnosti i rezultate koji su ostvareni u provedbi projekta te naglasila da je riječ o projektu u kojem je učenik u središtu nastavnog procesa.

Na konferenciji je istaknuto kako je, uz modernizaciju kurikuluma koja se provodi za smjer ekonomist, velik dio projektnih aktivnosti bio usmjeren na izradu računovodstvenog programa, IKT portala, Priručnika novih nastavnih sadržaja i dr.

Navedene aktivnosti imaju za cilj učiniti nastavu praktičnom, dinamičnom i zanimljivom, a sve u konačnici radi lakšeg zapošljavanja te boljeg i konkurentnijeg položaja na tržištu rada.

Jedna od posljednjih faza u projektu SMUN je bila provedba pilot testiranja učenika nakon čega je napravljena analiza navedenog testiranja. Učenici su testirali suvremene metode u nastavi putem rada na računovodstvenom programu i IKT portalu.

Rezultati testiranja su pokazali kako učenici smatraju da su IKT portal i računovodstveni program izuzetno zanimljivi i dinamični alati u nastavi. Isto tako, velik broj učenika je shvatio da će im suvremene metode u nastavi pomoći u njihovom daljnjem obrazovanju i traženju prvog posla u struci, dok je pilot testiranje učenika želju učenika za što većim korištenjem suvremenih metoda u ekonomskim predmetima.

Uz ravnateljicu Srednje škole Ivanec Lidiju Kozina, konferenciji  je prisustvovao i ravnatelj Ekonomske škole Šibenik Igor Friedrich, koji je naglasio veliku zahvalnost na ukazanom povjerenju i kvalitetnom partnerskom odnosu u provedbi projekta.

L. Kozina istaknula je da će nastava projekta SMUN biti odlična polazna točka za svakog učenika koji želi raditi u ekonomskoj struci i razvijati praktične kompetencije.

Svoj dio obaveza na projektu predstavili su suradnici na projektu zaduženi za izradu računovodstvenog programa (Infomare d.o.o.), IKT portala (ORION informatika) i modernizaciju kurikuluma (Infoproces d.o.o.).

Press konferenciji nazočili su i zamjenik župana Alen Kišić i pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek. koji su istaknuli najveću vrijednost ovoga projekta, a to je povezivanje nastave i tržišta rada.

Na samom kraju konferencije predstavljen je i novi promo video Srednje škole Ivanec i projekta SMUN koji će se u narednim danima predstaviti u javnosti, putem medija i internetskih servisa.

Video spot je napravljen u suradnji sa Sveučilištem Sjever.

print