Novosti

Obavijest građanima: Štete od mraza prijavite u Gradskoj upravi Ivanca do petka, 6. svibnja

Utorak

Obavještavaju se građani Grada Ivanca da je 3. svibnja 2016. godine župan Varaždinske županije proglasio elementarnu nepogodu od mraza i na području grada Ivanca. Elementarna nepogoda od mraza uzrokovana je niskim temperaturama u razdoblju od 26. do 30. travnja 2016 godine, a koja je nanijela velike materijalne štete na poljoprivrednim kulturama.

Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obišlo je područje grada Ivanca i na terenu utvrdilo nastalu štetu te sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda podnijelo u zakonskom roku Izvješće o elementarnoj nepogodi nadležnom županijskom povjerenstvu, koje je tijekom petka obišlo teren.

Poljoprivredne kulture na kojima je utvrđena značajnija šteta od elementarne nepogode od mraza jesu vinova loza, krumpir, orah, jabuke, kruške, šljive, trešnje.

Vlasnici, odnosno korisnici zasađenih površina kulturama na kojima je Povjerenstvo utvrdilo štetu od mraza, a koje se nalaze na području grada Ivanca, pozvani su da štetu na propisanim obrascima prijave Gradskoj upravi Ivanec, na adresi Trg hrvatskih ivanovaca 9b, od utorka 03.05. do petka 06.05.2016. godine u vremenu od 8,00-14,00 sati.

U svrhu dostave dokaza o veličini čestice na kojoj se dogodila šteta, potrebno je da prijavitelj sa sobom ponese osobnu iskaznicu, odnosno, osobni identifikacijski broj i broj tekućeg računa banke u slučaju isplate naknade štete od elementarne nepogode.

Nakon što vlasnici podnesu prijavu o nastanku štete na poljoprivrednim kulturama od mraza, Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dužno je sve prijave unijeti u Registar šteta u roku od 8 dana od proglašenja elementarne nepogode, dok konačna procjena mora biti upisana u Registar šteta najkasnije u roku od 50 dana od proglašenja elementarne nepogode, kako bi isto bilo dostavljeno Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarne nepogode i Ministarstvu poljoprivrede sa zahtjevom za ublažavanje i otklanjanje posljedica od elementarne nepogode u redovitom postupku.

print