Novosti

Gradsko vijeće: Ivanečki proračun rebalansom s planiranih 32 povećan na 33,4 milijuna kuna

Petak

U četvrtak, 28. travnja, ivanečki gradski vijećnici po drugi put u samo mjesec dana sastali su se na novoj sjednici Gradskog vijeća. Razlog tomu bila je potreba da se u skladu s promjenama koje su nastupile u razdoblju od donošenja gradskog proračuna u prosincu prošle godine iskorigiraju i s novim momentima usklade pojedine, prvobitno planirane financijske stavke. Tako je prihodna strana proračuna za 2016. godinu povećana za 1,12 milijuna kuna, a gradski su vijećnici većinom glasova donijeli prvi ovogodišnji rebalans proračuna Grada Ivanca kojim je budžet – s prvobitno planiranih 32,15 milijuna – povećan na 33,43 milijuna kuna.

Prije svega, znatnije financijske izmjene uslijedile su u Programu javnih potreba u kulturi. Pošto Gradu Ivancu od Ministarstva kulture za nastavak projekta gradnje Muzeja planinarstva u ovoj godini stiže 800.000 kuna (umjesto planiranih 500.000), razliku od 300.000 dodatnih kuna bilo je potrebno ugraditi u program kulture, a time i u integralni proračun.

Nadalje, za oko 600.000 kuna više planiran je i Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Spomenuta sredstva utrošit će se za cijeli niz novih projekata, od uređenja novih dječjih igrališta, uređenja nerazvrstanih cesta i odvojaka do uređenja pristupnih prometnica i nabavu opreme za gospodarenje otpadom na odlagalištu u Jerovcu.

Također, vijećnici su donijeli i zaključak o nastavku rada Projektnog ureda Ivanec u kome (prva faza) na poslovima voditelja EU projekata do 30. travnja ostaje zaposleno desetak mladih kadrova. Budući da se projekt dosad pokazao iznimno korisnim i od pomoći lokalnim poduzetnicima, procijenjeno je da s njime svakako treba nastaviti te je za nastavak rada Projektnog ureda tijekom daljnjih osam mjeseci u gradskom proračunu osigurano 298.000 kuna.

Projekt će se provoditi u suradnji s gradskom tvrtkom Poslovna zona Ivanec d.o.o., koja će od 1. svibnja sa zainteresiranim mladim konzultantima zaključiti ugovore o radu na određeno vrijeme.

Vijećnici su donijeli i odluku o kreditnom zaduženju Grada Ivanca za potrebe radova na energetskoj obnovi Dječjeg vrtića Ivančice u iznosu od 572.600 kuna. Za taj iznos Grad će se zadužiti kod HBOR-a. Kao što je poznato, Grad Ivanec je za projekt energetske obnove vrtića iz dva EU fonda preko Ministarstva graditeljstva povukao iznos od blizu milijun kuna. Kako ukupni iznos prijavljenog projekta iznosi 1,57 milijuna kuna, Grad će iznos nedostajućih sredstava osigurati kreditom.

print