Novosti

Gradonačelnik Batinić na Microsoft Windays 16 Business konferenciji u Poreču predstavio ivanečke strategije

Petak

Na poziv Microsofta, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u srijedu je, 27. travnja, sudjelovao u radu Windays 16 Business konferencije, najveće Microsoftove poslovno – tehničke konferencije u regiji održane od 26. do 29. travnja u Poreču. Kako se navodi u pozivu Microsofta, želja organizatora bila je predstaviti Ivanec kao ogledni primjer stvaranja okruženja koje snažno utječe na gospodarski rast i razvoj te prenijeti iskustva u stvaranju i usvajanju povoljne poslovne klime i principa kulture uspjeha, a sve povodom činjenice da je Financial Times Ivanec svrstao na prvo mjesto liste od top 10 najpoželjnijih mikro ulagačkih destinacija u Hrvatskoj.

Putem Powerpoint prezentacije, Batinić je oko 150 poslovnih ljudi iz zemlje i inozemstva  upoznao s preduvjetima koji su rezultirali razradom cijelog niza poslovnih i marketing strategija što ih provodi Grad Ivanec. Uz strateške reforme gradske uprave, govorio je o važnosti i rezultatima procesa certificiranja, o strateškim dokumentima Grada, o planskom pristupu dugoročno održivom razvoju, o integraciji strateškog i proračunskog planiranja, o ostvarenim kapitalnim i predstojećim projektima, beneficijama koje ulagačima nudi lokalna sredina te marketinškim strateškim alatima.

Predstavljanje na Microsoftovoj konferenciji u Poreču još je jedan novi iskorak kojim Ivanec nastavlja rad na svom brendiranju i prepoznatljivosti, a sve u cilju traženja mogućnosti gospodarskog razvoja. Na istom panelu nakon M. Batinića govorio je i Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog, koje je također na natječaju FT-a osvojilo nagradu za svoje strategije.

print