Novosti

Obilježena je 24. obljetnica pogibije branitelja Josipa Magaša

Utorak

Dvodnevnom manifestacijom u organizaciji ivanečkog Ogranka UDVDR-a i Udruge građana Prigorec, a pod pokroviteljstvom Grada Ivanca, obilježena je 24. obljetnica pogibije branitelja Josipa Magaša, rodom iz Prigorca. Magaš je bio pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi, a poginuo je 23. travnja 1992. godine u obrani Livna.

Na njegovu posljednjem počivalištu na groblju u Varaždinu cvijeće su, uz kći Maju, položili i kolege suborci, predstavnici braniteljskih udruga i Grada Ivanca. U nedjelju, 24. travnja, održano je i komemorativno okupljanje kod Magaševe rodne kuće u Prigorcu, gdje su se, uz rodbinu i mještane, okupili i predstavnici županijskog i ivanečkog UDVDR-a, HVIDRA-e Ivanec te Udruge Branitelji Hrvatske iz Lepoglave. Tom prilikom okupljenima su se obratili predsjednik UDVDR-a Ljudvek Cikač i predsjednica Udruge građana Nevenka Vincetić.

Program je nastavljen nogometnim utakmicama u kojima su zaigrale ekipe djece, mještana i branitelja te stolnoteniskim turnirom. U neformalnom dijelu druženja nastupio je mladi glazbeni sastav iz Prigorca pod vodstvom učitelja Ivana Kušteljege. Za iduću godinu najavljen je još bogatiji i sadržajniji program kojim će se nastojati održati sjećanje na poginulog branitelja Josipa Magaša.

print