Novosti

Sudjelovanje u Zelenoj čistki Ivanec 2016. najavilo 1.530 građana i djece!

Četvrtak

S obzirom na meteorološke prognoze koje kažu da se kiša u subotu, 23. travnja, sprema tek u poslijepodnevnim satima, Ivanec se toga dana sprema u veliku Zelenu čistku 2016.

Do četvrtka, 21. travnja, gradskim službama Grada Ivanca svoje je sudjelovanje u akciji najavilo 1.530 građana, učenika i djece s cijelog gradskog područja, što znači da će  Ivanec i ove godine zadržati dosadašnji kontinuitet vjerojatno, najmasovnije takve akcije u Hrvatskoj.

Potvrđuje to i podatak da će se Zelenoj čistki pridružiti građani mjesnih odbora Ivanec I, II, III i IV, Vuglovca, Salinovca, Seljanca, Vitešinca, Lančić – Knapića, Stažnjevca, Škriljevca, Ivanečkog Naselja, Kaniže, Radovana, Lovrečana, Margečana, Prigorca, Cerja Tužnog, Punikvi, Lukavca, Osečke, Jerovca Gornjeg, Bedenca i Gečkovca.

Nadalje, u akciju se uključuje i velik broj udruga i to: DŠR Salinovec i KUD Salinovec, Udruga vinara Skrajski pajdaši, DVD-i iz Ivanca, Salinovca, Margečana, Gačica i Bedenca, UŠR Stažnjevec, Udruga Margareta i Udruga umirovljenika Margečan, Udruga građana Prigorec, Udruga Okoliš, MNK Jerovec i Glazbena udruga Canticum cordis, Lovačko društvo Jelen Ivanec i Lovačko društvo Šumski zec Margečan, Gljivarsko društvo Ivanec, Trkački klub Ivančica Ivanec, Planinarski klub Ivanec, Udruga udomitelja Nada Ivanec, Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica i UKS Bedenec.

Sudjelovanje u akciji prijavile su i škole i to Srednja škola Ivanec, Osnovna škola Ivanec, Područna škola Salinovec i Područna škola u Margečanu kao i Dječji vrtić Ivančice. Većina će ih, osim Srednje škole, akciju odraditi u petak, 22. travnja.

Radit će se na više desetaka prijavljenih lokacija, na kojima će akcijaši uklanjati otpad iz potoka, šuma i graba, ali i sjeći raslinje pokraj putova i cesta te uređivati javne površine, ponajviše okoliš igrališta i mjesnih društvenih domova te autobusnih stajališta.

Najavljeno je uklanjanje stotinjak „kubika“ otpada, među kojim je najviše granja i raslinja, ali i plastike, stakla, metala, guma i raznog miješanog otpada.

U akciju su pozvani svi građani pod jedinstvenim geslom Zelene čistke – Let's Do It Croatia!

print