Novosti

Predstavnici 33 mjesna odbora, udruga i ustanova na sastanku za Zelenu čistku Ivanec 2016.

Srijeda

U Gradskoj je vijećnici u utorak, 12. travnja, održan koordinacijski sastanak s predstavnicima mjesnih odbora, ustanova i udruga civilnog društva koje će sudjelovati u Zelenoj čistki Ivanec 2016., najvećoj ekološkoj akciji u svijetu kojoj će se i ove godine, 23. travnja, pridružiti grad Ivanec. Nakon uvodnih riječi zamjenika gradonačelnika Čedomira Bračka, koji je zahvalio građanima na masovnom sudjelovanju u dosad održanim akcijama, okupljenima se obratio pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša Stanko Rožman. Naglasio je da će zbog tradicionalno velikog odaziva građana te zahtjevnosti provedbe akcije na cijelom gradskom administrativnom području, Grad Ivanec ponovno preuzeti koordinaciju Zelenom čistkom te u suradnji s Ivkomom osigurati prihvat skupljenog otpada.

Pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić potom je nazočne informirala o tehničkim pojedinostima vezanim uz preuzimanje zaštitnih rukavica i vreća za skupljanje i selekciju otpada, kao i paketa s hranom za sve sudionike Zelene čistke. Pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ljiljana Risek naglasila je da će i ove godine akcija biti snažno medijski popraćena, u gradskom glasilu Ivanečkim novinama i na webu, kao i u regionalnim elektronskim i tiskanim medijima. Svima nazočnima podijeljeni su obrasci s navedenim kontaktima svih osoba u gradskim službama i u Ivkomu zaduženih za provedbu akcije.

Također, s obzirom na zamolbu koordinatora akcije koji će rezultate Zelene čistke prikupljati na državnoj razini, podijeljeni su im potpisni obrasci u koje bi se na dan akcije trebali upisati svi volonteri koji će sudjelovati u Zelenoj čistki.

S obzirom na velik odaziv koordinacijskom sastanku (prisustvovali su mu predstavnici 18 mjesnih odbora i 13 udruga i ustanova, a pridruživanje akciji najavljuju i mnogi drugi), gradonačelnik Milorad Batinić izrazio je uvjerenje da će i ovogodišnja, već peta po redu Zelena čistka, po masovnom odazivu biti na razini dosadašnjih. A to, naglasio je, samo potvrđuje visoku ekološku osviještenost građana i želju da generacijama koje dolaze u nasljeđe ostave čistu prirodu i, ono što je najvažnije, naše najveće bogatstvo – izvore čiste gorske vode na Ivančici.

Uz predstavnike svih mjerodavnih gradskih službi, u radu sastanka sudjelovao je i direktor Ivkoma Mladen Stanko. Svi mjesni odbori i udruge civilnog društva koji će sudjelovati u Zelenoj čistki, a dosad se nisu prijavili gradskim službama, pozvani su da svoje prijave što prije pošalju na adrese: marina.drzaic@ivanec.hr ili komunalni-redar@ivanec.hr

print