Novosti

U utorak, 12. travnja, u Gradskoj vijećnici koordinacijski sastanak za Zelenu čistku 2016.

Četvrtak

Na cijelom području našeg grada i ove će se godine provesti ekološka akcija Zelena čistka i to u subotu, 23. travnja. Kao i svih proteklih godina dosad, i ovoga puta organizira je Grad Ivanec, a provest će se u suradnji s mjesnim odborima, udrugama, s Ivkomom, sa školama, vrtićima i svima drugima koji se odluče uključiti u akciju koja je dio globalne Zelene čistke, a istodobno se održava u više od stotinu zemalja.

Gradska uprava već provodi sve potrebne organizacijske i logističke pripreme za njenu, što optimalniju provedbu na terenu. Dio priprema već je odrađen, jer je gradonačelnik Milorad Batinić još krajem veljače uputio pozive svim mjesnim odborima, udrugama, ustanovama i institucijama da gradskim službama dostave podatke o onečišćenim lokacijama s procjenom količina otpada na njima.

Kako bi se sada na licu mjesta dogovorili konkretni detalji vezani uz provedbu Čistke, predstavnici svih sudionika pozvani su na koordinacijski sastanak koji će se u Gradskoj vijećnici održati u utorak, 12. travnja, s početkom u 19 sati.

Na njemu će se dogovoriti svi detalji oko početka akcije, sortiranja i odvoza prikupljenog otpada, opskrbe akcijaša vrećama i rukavicama, komunikacija s komunalnim redarima, prehrana odraslih sudionika i djece te medijsko praćenje akcije.

Kao što je poznato, građani, učenici i djeca na području Ivanca masovno se uključuju u zelene čistke, a prošle godine se u tjednu uoči akcije te na sam dan njene provedbe u nju uključilo više od 1.500 velikih i malih akcijaša.

Mjesni odbori koji ističu da na svojim područjima više nemaju divljih odlagališta smeća zamoljeni su da se u Zelenu čistku uključe čišćenjem od raslinja javnih zelenih površina ili uređenjem okućnica svojih susjeda koji su bolesni, stari i nemoćni.

print