Novosti

Novo groblje u Ivancu proširuje se na dodatnih 2.000 „kvadrata“

Utorak

U skladu s odlukom Gradskog vijeća o proširenju novog dijela gradskog groblja u Ivancu, tvrtka Ivkom d.d. izvodi radove na proširenju groblja i na betoniranju unificiranih grobnih okvira. Tim su povodom groblje obišli gradonačelnik Milorad Batinić, dogradonačelnik Čedomir Bračko i direktor Ivkoma Mladen Stanko u pratnji pročelnika za komunalne poslove Stanka Rožmana i savjetnika za gospodarstvo Stjepana Vinceka te se na licu mjesta informirali o provedbenim detaljima radova.

Proširenje na susjedne parcele bilo je potrebno zato jer je na novouređenom dijelu groblja ponestalo mjesta za ukope pokojnika u tzv. slijepe grobnice, odnosno, u grobna mjesta s okvirima namijenjena zemljanim ukopima. Poznato je da su u prvoj fazi na novom dijelu groblja bile sagrađene 63 grobnice i 33 mjesta za zemljane ukope. I dok klasičnih grobnica ima još na raspolaganju, kritična su bila mjesta za zemljane ukope, koja građani više kupuju zato jer su im jeftinija pa će se stoga u ovoj fazi proširenja prednost dati uređenju većeg broja upravo takvih mjesta.  

Proširenje groblja odvija se po projektu Arhitektonskog studija Nexar iz Ivanca, koji je osmišljen na način da predviđa proširenje groblja po etapama, a da se pritom sačuvaju sve vrijednosti izvornog projekta i estetska koncepcija autorskog pristupa.

Tom je prilikom obiđena i kapelica na gradskom groblju koja će se ove godine obnoviti u suradnji Ivkoma i Grada Ivanca.

print