Novosti

Grad Ivanec podmirit će troškove izrade projekata i materijala. Rožman, pročelnik

Grad Ivanec i Hrvatske vode sanirat će pješački most preko rijeke Bednje

Utorak

U sklopu tekućih radova na tehničkom uređivanju Bednje sanirat će se i metalni pješački most preko rijeke koji sada, zbog srušenog nosača i konstrukcije koja se počela urušavati zbog jakih strujanja vode, nije siguran za prijelaz, na što upozorava i postavljena tabla. Dogovor o tome postigli su pročelnik gradskog Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Stanko Rožman i voditelj Ispostave Plitvica – Bednja u Varaždinu Branko Perec kojima su se u obilasku terena pridružili i mještani Jerovca koji su za popravak mosta zainteresirani zato jer im omogućuje prilaz poljoprivrednim zemljištima s druge strane rijeke.

Grad Ivanec podmirit će troškove izrade projekata i materijala, a Hidroing će u izvođenje radova krenuti nakon dobivanja suglasnosti od Hrvatskih voda  – izjavio je pročelnik Rožman koji je potom s Perecom razgovarao i o drugim vodnogospodarskim zahvatima koje Ispostava provodi na području grada Ivanca.

Perec je izvijestio da su prema ovogodišnjem financijskom planu, dosad završeni radovi na uređivanju korita potoka u Seljancu, zatim na potoku Vukovec na dionici od Bednje do državne ceste te na donjem dijelu potoka Ivanuševca u Ivancu.

- Uređivanje potoka Tužno u Lovrečanu u planu je za ovu godinu, a isto tako i „odteretnog“ kanala uz županijsku cestu u Željeznici, koji će se kvalitetno pročistiti. U Željeznici će se ove godine raditi i na konačnom rješavanju velikog problema spoja na cestu, koji sada vodi preko dijela korita potoka Željeznice(!), pa kad potok nabuja vozila ne mogu preko. Za rješavanje toga problema Grad Ivanec je naručio izradu projekta koji je u međuvremenu dovršen, a pomoć u radovima očekuje se od Hrvatskih voda.

print