Novosti

Mališani i djeca stotinama pisanica ukrasili uskrsno stablo na gradskoj špici

Ponedjeljak

Veliko mnoštvo učenika, mališana i vrtićke djece te njihovih roditelja, baka i djedova u subotu se, 19. ožujka, odazvalo pozivu Grada te šarenim pisanicama okitilo veselo uskrsno stablo na ivanečkoj gradskoj špici. Razdragane klince dočekali su Uskrsni zec Jura i zečica Slatkica te ih počastili čokoladnim pisanicama i bombonima, a nakon toga svi su zajedno okitili stablo koje je, specijalno za tu priliku, darovala Šumarija Ivanec, a na špici ga  „posadili“ djelatnici Ivkoma.

Uz velik broj mališana i djece iz ivanečkog vrtića Ivančice sa svojim tetama, kićenju su se odazvali i članovi Udruge Ivanečko sunce, Udruge udomitelja Nada, Udruge građana iz Prigorca, UŠR-a Stažnjevec i drugih, a pridružio im se gradonačelnik Milorad Batinić sa suradnicima iz gradske uprave.

Nakon toga, vrtićki mališani u pratnji zečjeg para uputili su se u Caritasov dom Sv. Ivana Krstitelja, gdje su za stare i nemoćne korisnike izveli više pjesama i recitacija, poklonili im pisanice i svojom spontanom srdačnošću dirnuli ih do suza.

print