Novosti

Župan P. Štromar saborskim zastupnicima: Zaustavite nepravdu koju Vlada čini Varaždinskoj županiji!

Četvrtak

Uoči izglasavanja državnog proračuna za 2016. godinu, župan Predrag Štromar u četvrtak je, 17. ožujka, održao sastanak sa svim saborskim zastupnicima s područja Varaždinske županije. Glavna tema sastanaka bilo je najavljeno Vladino otkazivanje sufinanciranja troškova najamnina za 32 školske građevine na području Varaždinske županije, a sve kako bi se zajedničkim djelovanjem iznašlo rješenje za nastavak ovog projekta.

- Ideja je redovno se sastajati sa svih naših osam saborskih zastupnika, informirati ih o projektima i zajedničkim snagama odraditi maksimalno u korist naše Županije. Trenutno je prioritet da Vlada ne odustane od već potpisanih ugovora i preuzetih obveza za plaćanje 55% najamnina naših škola i dvorana. U projekcijama proračuna te su stavke postojale, a sad su izbačene što nas je iznenadilo i zato je moja velika zamolba da naši saborski zastupnici naprave pritisak da se ispravi ta nepravda. Taj je amandman najvažniji za našu Županiju – kazao je župan.

U protivnom, naglasio je, Županija te gradovi i općine ostat će bez 15 milijuna kuna, što u slučaju Županije znači „hibernaciju, otpuštanja, smanjenja plaća, ukidanje svih donacija i stopiranje svih već pokrenutih razvojnih programa, uz financiranje isključivo zakonom zajamčenih obaveza.“

- Ispravite štetu i ostavite sredstva za naše 32 škole i dvorane koje se koriste 300 dana godišnje. Ako su u proračunu ostala sredstva za financiranje Arena, onda se treba imati i za ovo – poručio je župan te dodao kako bi odustajanje prouzročilo nepopravljivu štetu ugledu same Vlade jer se potpisani ugovori, koji su već u realizaciji, ne mogu jednostrano raskinuti bez ozbiljnih posljedica za buduće investitore.

Iako su na sastanak sa županom bili pozvani svi saborski zastupnici, odazvali su mu se samo Milorad Batinić i Božica Makar iz HNS-a te Ladislav Ilčić iz HRAST-a, koji je kazao kako će se potruditi naći kompenzacijske mjere da „Varaždinska županija što manje trpi“.

Sastanku su nazočili i zamjenici župana Alen Kišić i Alan Košić, ravnatelj SB za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Damir Mihalić, sanacijski upravitelj OB Varaždin Mladen Smoljanec i pročelnik Upravnoga odjela za prosvjetu, kulturu i sport mr.sc. Miroslav Huđek.

Izvor: Varaždinska županija

print