Novosti

Poslovna radionica „Kako unaprijediti prezentacijske i prodajne vještine?“

Utorak

U organizaciji Poslovnog kluba, Grada Ivanca i tvrtke Poslovna zona Ivanec, u Gradskoj vijećnici je održana radionica „Kako razviti i unaprijediti svoje prezentacijske i prodajne vještine“. Vodila ju je Asja Lajtman Bosilj iz tvrtke AVUS, pod čijim su mentorstvom sudionici tijekom osmosatnog trajanja radionice učili o primjeni i unapređenju svojih komunikacijskih, prodajnih, pregovaračkih i prezentacijskih vještina.

Koristeći tehnike brainstorminga, igranja uloga, grupne diskusije, razmjene mišljenja, upitnika samoprocjene te video isječke, petnaestak sudionika radionice aktivno je radilo na prepoznavanju komunikacijskih problema s kojima se susreću tijekom poslovnih sastanaka, s naglaskom na načine njihova rješavanja. Među ostalim, sudionici su naučili kako ponuditi odgovarajući proizvod ili uslugu, podržati uslugu ili proizvod činjenicama i argumentacijom, kako istaknuti koristi za klijenta, kako se nositi s prigovorima, izgovorima i odbijanjima te kako pregovarati o cijeni.

Budući da istraživanja pokazuju da ljudi 55% informacija primaju govorom tijela, 38% intonacijom glasa, a tek 7% kroz riječi, tijekom radionice sudionici su usavršavali prezentacijske vještine kako bi se u budućim aktivnostima što efikasnije suočili sa svim prezentacijskim i poslovnim izazovima.

Ova radionica tek je jedan u nizu edukacijskih i savjetodavnih skupova što ih za različite ciljne grupe u Gradskoj vijećnici učestalo organizira Grad u suradnji s partnerima.

print