Novosti

Djeca, građani i udruge pozvani da 19. ožujka u centru Ivanca pisanicama okite Ivanečko uskrsno stablo

Četvrtak

Tradicionalna uskrsna izložba ispred Gradske vijećnice koju Grad Ivanec u suradnji s udrugama svake godine u pravilu priređuje u subotu uoči Cvjetne nedjelje, ove se godine iznimno neće održati. Razlog tome je ovogodišnji rani Uskrs, odnosno, razmjerno niske temperature koje se predviđaju u subotu, 19. ožujka, a koje su neprimjerene za izložbu na otvorenom, kao i za održavanje uskrsnih igara koje na špici i u parku tom prilikom tradicionalno provodi Dječji vrtić Ivančice.

Prehlade i višesatno drhturenje za štandovima nitko ne želi pa je organizator ove godine iznimno odlučio „preskočiti“ izložbu, ali ne i kićenje Ivanečkog uskrsnog stabla.

Dakle, stablo će i ove godine biti postavljeno u centru grada, a sva djeca iz vrtića i škola, njihovi roditelji, bake i djedovi, članovi udruga i školskih zadruga i svi ostali koji se žele pridružiti predstojećem uskrsnom slavlju pozvani su da se u subotu, 19. ožujka, na špici okupe u 11 sati i okite ga pisanicama te tako simbolično svojim bližnjima i cijelome svijetu upute najljepše uskrsne želje. Stablo okićeno pisanicama ukrašavat će centar grada tijekom cijelog Velikog tjedna i kroz uskrsne blagdane.

Ako je suditi po masovnom lanjskom odazivu, kada su djeca i građani stablo okitili s više stotina pisanica, ove godine Uskrsno stablo bit će još bogatije i šarenije.

print