Novosti

Grad Ivanec organizirao sastanak ivanečkih poduzetnika s indijskim veleposlanikom Sandeepom Kumarom

Srijeda

Nakon svog nastupnog posjeta Ivancu 11. veljače, veleposlanik Indije u Hrvatskoj Nj. E. Sandeep Kumar u utorak je, 8. ožujka, na poziv Grada, ponovno stigao u Ivanec, gdje je razgovarao s predstavnicima desetak ivanečkih tvrtki zainteresiranih za razne oblike poslovne suradnje s indijskim kompanijama. Naime, prilikom svog prvog boravka u Ivancu veleposlanik je ponudio svoje posredovanje u povezivanju ivanečkih tvrtki s indijskim kompanijama koje pokazuju velik interes za ulaganja u pojedine gospodarske grane, ali i za razvoj raznih drugih oblika poslovne suradnje s tvrtkama i to naročito na sjeveru Hrvatske.

Grad je ovaj sastanak organizirao u najkraćem vremenu, a u Gradskoj vijećnici vodio ga je gradonačelnik Batinić. U radu skupa sudjelovali su direktor Itasa Prvomajske Božo Dragoslavić, financijska direktorica Ivančice d.d. Ivanec Tajana Gotal, direktor Jedinstva - Kartonaže Martin Bunić, direktor Jedinstva – Lamela Vinko Friščić, direktor tvrtke Bezak MTP Robert Bezak, direktor Inel Elektroinstalacija Zvonko Ernoić, dok je Željko Brezovec iz tvrtke Elmok poslao konkretno pismo namjere za suradnju s indijskim tvrtkama. Ivan i Drago Križanec iz tvrtke Wenker Križanec svoje su već potvrđeno sudjelovanje otkazali zbog poslovnog puta u inozemstvo.

Nakon uvodnih riječi M. Batinića, nazočnima se obratio i indijski veleposlanik S. Kumar:

- Dosad sam u svom nastupnom posjetu obišao mnoge gradove u Hrvatskoj, međutim, Ivanec je jedini koji je organizirao sastanak ovakvog tipa i pozvao me da sudjelujem u njegovu radu. To je dokaz da postoji interes za suradnju s Indijom, a ja ću dati sve od sebe da vas poslovno povežem s kompanijama i trgovačkim i industrijskim komorama u svojoj zemlji - naglasio je S. Kumar te istaknuo da će sa svim konkretnim prijedlozima ivanečkih tvrtki upoznati indijske poduzetnike.

U cilju intenziviranja gospodarskih odnosa i olakšavanja tokova suradnje, ponudio je besplatne vize, isto tako i novi sustav e-viza, mogućnost izlaganja proizvoda naših tvrtki na velikim sajmovima u Indiji i druge pogodnosti.

U nastavku skupa svaki poduzetnik je veleposlanika kratko upoznao s djelatnošću i osnovnim podacima o svojoj tvrtki te s poslovnim inicijativama vezanim uz potencijalnu suradnju s Indijom, i to u svim segmentima, od joint venture projekata, uvoza pojedinih sirovina iz Indije u Hrvatsku pa do već iskazanog interesa za potencijalna ulaganja u Ivancu. Budući da je riječ o inicijativama koje su u ovom trenutku poslovna tajna, sastanak je bio zatvoren za medije.

Nakon sastanka u Gradskoj vijećnici, gdje je dogovoreno da će ivanečki poduzetnici svoje poslovne inicijative i prijedloge pismeno dostaviti na adresu indijskog veleposlanstva u Zagrebu, svi sudionici sastanka uputili su se u staru poslovnu zonu, gdje su obišli pogone tvrtki koje su u svojim pojedinim djelatnostima zainteresirane za zajedničke projekte s indijskim tvrtkama. Uz domaćinstvo direktora Martina Bunića, tamo su obišli pogon Kartonaže, dok ih je direktor Božo Dragoslavić proveo kroz proizvodne pogone Itasa Prvomajske, gdje se vrlo ozbiljno razgovaralo o pojedinim poslovnim inicijativama.

print