Novosti

Poduzetnicima s područja grada Ivanca do 1. svibnja besplatno usluge 9 certificiranih voditelja EU projekata

Petak

Grad Ivanec poziva sve male, srednje i velike poduzetnike s ivanečkog područja, kao i obrtnike, vlasnike OPG-ova i sve druge zainteresirane da do 1. svibnja besplatno iskoriste usluge Projektnog ureda Ivanec, odnosno, znanje i usluge koje im za kreiranje i apliciranje projekata na nacionalne i EU fondove nudi devet certificiranih voditelja EU projekata.

Podsjećamo, Grad Ivanec je prije tri mjeseca putem javnog natječaja iz Programa javnih radova HZZ-a zaposlio desetak mladih kadrova s VSS i VŠS, koji su dotad na Zavodu za zapošljavanje bili prijavljeni kao nezaposleni. Želeći mladima prekinuti agoniju čamljenja na „birou“ te im omogućiti samozapošljavanje putem vlastitog start upa ili kod drugog poslodavca, gradska uprava osmislila je poseban projekt čija je nit vodilja bila: mladima podmiriti troškove kvalitetne izobrazbe za voditelje EU projekata, nakon toga staviti certificirane kadrove na raspolaganje lokalnoj privredi i omogućiti joj da njihove usluge besplatno koristi nekoliko mjeseci, a potom ih putem beneficija Poduzetničkog inkubatora stimulirati za osnivanje vlastitih tvrtki koje će dalje, po komercijalnim načelima, nastaviti raditi za potrebe svih zainteresiranih poduzetnika s Varaždinske i svih ostalih županija.

Za taj projekt, ukupno vrijedan 450.000 kuna, Grad je osigurao blizu 50 posto novca za edukaciju te za najam i opremanje uredskih prostora. S druge strane, HZZ je osigurao novac za bruto plaće zaposlenih i za troškove njihova prijevoza.

Naime, nakon što su mladi prošli kroz zahtjevnu obuku zagrebačke Algebre i stekli službene certifikate za voditelje EU projekata, Grad ih je sada stavio na raspolaganje svim zainteresiranim gospodarstvenicima, OPG-ovima, obrtnicima, ali i ustanovama i institucijama za potrebe osmišljavanja, kreiranja i kandidiranja njihovih poslovnih projekata na nacionalne i EU natječaje.

Skupina mladih voditelja EU projekata iznimno je aktivna, što potvrđuje i podatak da su izradili baze podataka o tvrtkama, obrtnicima i OPG-ovima, pročišćen pregled svih mogućih natječaja sufinanciranih iz fondova EU i nacionalnih programa, na razne načine publicirali svoje usluge, proveli anketu među poduzetnicima te dosad kontaktirali s oko 150 tvrtki i odradili niz sastanaka, savjetovanja i konzultacija sa zainteresiranim gospodarstvenicima i predstavnicima ustanova i institucija.

Voditelji EU projekata sami su izradili promo letak koji je zasad distribuiran na cijelom administrativnom području Ivanca, a u kojem su pobrojane njihove usluge i kontakti.

Detalji su dostupni u letku u prilogu.

Povezani dokumenti

print