Novosti

Uspjeh: Projekt Dječjeg vrtića Ivančice branit će boje sjevera Hrvatske na državnoj smotri iz područja nacionalnih programa odgoja i obrazovanja

Petak

Projekt ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice „Ivanec u budućnosti – godina 2110.“ će s projektima još tri dječja vrtića – Dječjeg svijeta Varaždin, Dječjeg svijeta Beretinec i Dječjeg vrtića Panda iz Varaždina – braniti boje Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko – bilogorske županije na državnoj smotri iz područja nacionalnih programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u Hrvatskoj.

Rezultat je to Regionalne smotre održane u četvrtak, 3. ožujka, u varaždinskom vrtiću Dječji svijet, kojemu je prisustvovalo više od 110 stručnih djelatnika predškolskog odgoja iz spomenute četiri županije te iz Agencije za odgoj i obrazovanje kao organizatora ovakvih smotri.

Tijekom dana predstavljeno je 12 od ukupno 18 projekata pristiglih iz dječjih vrtića iz cijele regije, s time da je od spomenutih 12 čak 10 njih iz Varaždinske županije. Tu činjenicu u svom je obraćanju sudionicima skupa naglasio i dožupan Alen Kišić:

- Zainteresirani smo da kvaliteta učenja i boravka djece u vrtiću bude što bolja. Projekti koje smo danas vidjeli pokazatelj su da se u vrtićima dobro radi i da će djeca u prve razrede donijeti kvalitetno predznanje – naglasio je Kišić i podsjetio da su ulaganje u znanje i obrazovanje već niz godina u fokusu službene županijske politike. 

- Smotre ovakvih projekata prilika su za učenje i suradnju i tretiraju se kao stručni skupovi od kojih će korist imati i nositelji projekata i njihovi sudionici. Namjera ovakvih smotri je da se u našoj zemlji sustavno govori o potrebi provođenja građanskog odgoja u dječjim vrtićima te kontinuiranog rada na povećanju kompetencija odgajatelja, jer upravo njihova znanja i sposobnosti direktno utječu na organiziranje odgojno – obrazovnog procesa – izjavila je na skupu Andreja Silić, viša savjetnica za odgoj i obrazovanje u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

print