Novosti

Grad Ivanec započeo s pripremama za Zelenu čistku 2016. – mjesni odbori pozvani da podatke o onečišćenim lokacijama dostave do 18. ožujka

Četvrtak

Grad Ivanec u subotu će se, 23. travnja, u suradnji s tvrtkom za komunalne poslove Ivkom, četvrtu godinu za redom pridružiti akciji Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, ekološkoj akciji koja se istodobno održava u stotinjak zemalja svijeta. U cilju njene što bolje provedbe, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić svim je mjesnim odborima poslao dopise sa zamolbom da lociraju onečišćena mjesta na svom području, vrstu i količinu otpada na njima te da navedu mjesta na koja će izvučeni otpad odložiti (uz sugestiju da to bude mjesto pokraj ceste ili puta, pogodno za prilaz vozila komunalne službe).

S obzirom na to da, sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju, otpadom Grad ima obveze koje mora ispuniti, svi mjesni odbori zamoljeni su da navedene podatke Gradu dostave do 18. ožujka.

Mjesni odbori koji ističu da na svojim područjima više nemaju divljih odlagališta, upućeni su da se u Zelenu čistku uključe uklanjanjem raslinja s javnih zelenih površina ili uređenjem okućnica i drugih površina svojih sugrađana koji su teško bolesni ili žive u teškim socijalnim prilikama.

Slijedom višegodišnjeg običaja, vodstvo Grada će uoči Zelene čistke održati koordinacijski sastanak s predstavnicima mjesnih odbora, civilnih udruga i svih drugih prijavljenih za sudjelovanje u akciji te s njima dogovoriti sve detalje oko početka akcije, sortiranja i odvoza prikupljenog otpada, opskrbe akcijaša vrećama i rukavicama, kao i komunikaciju s komunalnim redarima, prehranu odraslih sudionika i djece te medijsko praćenje akcije. O terminu sastanka svi će sudionici biti pravodobno obaviješteni.

print