Novosti

Otvoren je novi Dječji vrtić “Bambi”, privatna investicija vrijedna 2 milijuna kuna

Srijeda

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa svojim je zamjenikom Čedomirom Bračkom te pročelnicama Marinom Držaić i Ljiljanom Risek u utorak, 23. veljače, obišao novootvoreni Dječji vrtić Bambi u Ivancu, a u posjetu im se pridružila i ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Suzana Divjak.

Riječ je novosagrađenom objektu u čiju je gradnju i opremanje investirano oko 2 milijuna kuna. Po riječima vlasnice Edite Bunić, investicija je financirana kreditom i vlastitim sredstvima.

Inače, vrlo moderna vrtićka zgrada prema svim je propisanim standardima sagrađena na parceli u staroj poslovnoj zoni, površine 2.910 četvornih metara, koju je Grad Ivanec prodao investitoru. Grad je, naime, od samog početka podržao inicijativu za otvaranjem privatnog vrtića, a nakon što je nova ustanova nedavno i službeno dječici i roditeljima otvorila svoja vrata, nastavlja je podupirati i dalje i to tako da smještaj djece sufinancira do 50 posto njegove ekonomske cijene (koja iznosi 1.400 kuna), ovisno o prihodima roditelja.

Dječji vrtić Bambi u Ivancu prostire se na 427 četvornih metara unutarnjeg prostora, vrlo moderno uređenog, opremljenog kvalitetnom opremom i didaktikom. Prostor vrtića raspoređen je na četiri sobe dnevnog boravka i to za jasličku i tri vrtićke skupine. Osim soba za dnevni boravak s pratećim sanitarnim prostorima, u prostoru vrtića je i velika kuhinja, opremljena prema  HACCP standardu.   Vanjski prostor čini travnjak koji se prostire  na 2.000  četvornih metara, a koji će s prvim proljetnim danima biti opremljen spravama za igru djece. Djeca će moći uživati i pod natkrivenim terasama, koje su osmišljene kao mjesto za igru i druženje.

U Bambi je već upisano 15-tero dječice, o kojima se brinu dvije tete odgojiteljice, a vrtić ima i tetu kuharicu i spremačicu.

Rukovodstvo vrtića Bambi poziva sve roditelje i djecu da ih u subotu, 12. ožujka, posjete na Danu otvorenih vrata, u vremenu od 10 do 16 sati. Svi će biti dobrodošli i tog će dana slobodno moći ući i razgledati vrtićke prostore te dobiti sve informacije koje ih zanimaju. Inače, sve informacije dostupne su kod ravnateljice Vrtića Andreje Miolčić, tel. 711-245 ili u vrtiću Bambi, Rudarska 1a, Ivanec.

print