Novosti

Sve ovo pokazuje da je Ivanec, kao mala sredina, uspio stručnim i sustavnim radom iznjedriti uspješan projekt za poticanje investicijskih i gospodarskih tokova koji u mnogim segmentima može biti primjenjiv i za državnu razinu.

Tiskovna konferencija u Gradskoj vijećnici u povodu nagrade Financial Timesa Gradu Ivancu

Četvrtak

Budući da je fDi Intelligence Magazine, vodeća publikacija za business britanskog Financial Timesa uvrstila Ivanec na prvo mjesto liste od top 10 malih gradova u Europi s najbolje razrađenim strategijama za privlačenje stranih ulaganja, što je veliko priznanje našemu gradu na europskoj i svjetskoj razini, tim je povodom u četvrtak, 18. veljače, u Gradskoj vijećnici održana tiskovna konferencija.

Na press konferenciji su o brojnim strategijama, programima i projektima koje Ivanec već godinama postupno gradi i razvija u cilju stvaranja pretpostavki za privlačenje ulaganja i stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za domaće i strane ulagače, govorili gradonačelnik Milorad Batinić i direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. Lana Labaš.

Pritom su se posebno osvrnuli na strateške dokumente, na opremanje i aktiviranje Poslovne i Industrijske zone, na izraženu suradnju s lokalnom poslovnom zajednicom te posebno, na projekt BFC koji je usmjeren i na reformu i dodatno osposobljavanje lokalne samouprave te njenu osposobljenost da funkcionira kao one stop shop za investitora i da potencijalnim ulagačima bude na raspolaganju od trenutka aktiviranja poslovne inicijative do njena završetka.

Istaknuli su također podatak da gradski tim djeluje i u cilju uklanjanja administrativnih zapreka te da, među ostalim, djeluje i na pozitivno mijenjanje strukture srednjeg školstva za ciljane potrebe lokalnih poduzetnika.

Posebno je akcentiran i primjer Projektnog ureda u kojemu je deset mladih visokoobrazovanih kadrova certificirano za vođenje EU projekata i čije su usluge besplatno stavljene na raspolaganje lokalnom poduzetnicima u cilju kreiranja i kandidiranja njihovih projekata na EU fondove.

- Sve ovo pokazuje da je Ivanec, kao mala sredina, uspio stručnim i sustavnim radom iznjedriti uspješan projekt za poticanje investicijskih i gospodarskih tokova koji u mnogim segmentima može biti primjenjiv i za državnu razinu. Jer ako to može gradić s manje od 14.000 stanovnika, smatramo da to mogu učiniti i veći gradovi, koji raspolažu s daleko jačom gospodarskom i kadrovskom infrastrukturom od Grada Ivanca u kojemu je zaposleno tek 16 službenika – istaknuo je gradonačelnik Batinić.

Nakon tiskovne konferencije novinari su obišli dva pogona u Poslovnoj zoni Ivanec – istok koja su sagrađena uz korištenje gradskih benefita i olakšica – HEWI Ivanec i Bezek MPT d.o.o. Uspjeh Ivanca kamerom i fotoaparatom zabilježili su RTL televizija (prilog će biti emitiran u središnjem dnevniku u 18.30 sati u četvrtak, 18. veljače), HTV, VTV, Jutarnji list, Jutarnji Varaždinski, portal NOVE TV, Radio Megaton, Radio Ivanec i drugi.

print