Novosti

Masovan posjet djece i roditelja manifestaciji Tičeki se ženiju u ivanečkom gradskom parku

Ponedjeljak

Više od 500 djece i roditelja, baka i djedova u subotu se, 13. veljače, okupilo na manifestaciji Zebice – ptičeki se ženiju, koja je u ivanečkom gradskom parku po treći put održana u organizaciji Udruge udomitelja Nada i pod pokroviteljstvom Grada Ivanca. Ova lijepa dječja manifestacija - koja se datumski održava u povodu Valentinova, a pravi joj je cilj održati sjećanje na nekadašnje ivanečke običaje po kojima su dječica tragala po voćnjacima za sitnim darovima koje su im, po predaji, ovješene na grančicama stabala znali ostaviti veseli ptičji svatovi – ove je godine održana u dosad najljepšem izdanju.

Manifestacija je počela glazbom mladih tamburaša KUD-a Salinovec i milenijskom fotografijom koju je dronom snimio Zoran Stanko. Na fotografiji su učenici Srednje škole Ivanec i ostali nazočni građani koji su, u skladu s temom Valentinova, formirali znak srca. Dječica su potom po parku tražila šarene papirnate ptičice i crvena srca s ispisanim valentinovskim porukama, a potom je svako od njih dobilo slatki paketić koji su za njega „ostavili“ ptičji svatovi.

Bila je to i dobra prilika za druženje i fotografiranje s cijelom svitom likova iz dječjih crtića koji su cijelo vrijeme šetali parkom – sa Štrumpfovima, Teletubbisima, Minionsima, Letećim medvjedićima i drugima. Organizatori su za sve nazočne pripremili i doista veliko (i dugačko) slatko iznenađenje – deset metara dugu valentinovsku tortu, u kojoj su uživali svi, veliki i mali. Tortu su pripremile članice Udruge udomitelja Nada uz pomoć volontera.

Našlo se u parku i čaja i kuhanog vina pa se uz igru, slatke darove koji su uvelike razveselili djecu i galeriju neobičnih likova koji su šetali parkom čije su sive, zimske boje, oživjela crvena srca i vrpce, nedjeljno druženje pretvorilo u svakako najljepši društveni događaj  koji je obilježio prevrtljivu veljaču.

Program je vodila Valentina Posavec Kovač, a organizatori upućuju zahvale brojnim udrugama, tvrtkama, obrtima i pojedincima koji su im nesebično pomogli u zahtjevnoj organizaciji ove manifestacije.

print