Novosti

Veleposlanik Indije Nj. E. Sandeep Kumar u radnom posjetu Ivancu

Četvrtak

Mogućnosti poslovnih ulaganja indijskih kompanija na području grada Ivanca s osobitim naglaskom na potencijalne joint venture projekte i druge oblike gospodarske i poslovne suradnje u četvrtak su, 11. veljače, bili glavna tema sastanka indijskog veleposlanika u Hrvatskoj Nj. E. Sandeepa Kumara i gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića. Na sastanku održanom u Gradskoj vijećnici sudjelovali su i članovi najužeg tima gradonačelnika – pročelnici Marina Držaić, Ljiljana Risek i Stanko Rožman te direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. Lana Labaš.

U interesno jasno usmjerenom razgovoru g. Kumar zanimao se za poslovnu profilaciju ivanečkog gospodarstva, osobito industrije te izrazio zanimanje za ulaganja u konkretne i specifične projekte. Visokog gosta naročito su zainteresirali podaci o tome da na području Ivanca postoji jaka industrija kože i obuće, drvoprerađivačka, metalska, tekstilna industrija i druga prerađivačka industrija. U tom kontekstu predloženo mu je da Grad organizira poseban sastanak s predstavnicima najjačih ivanečkih tvrtki, što je gost vrlo rado prihvatio pa je dogovoreno da će se poslovni sastanak poduzetnika s indijskim veleposlanikom održati već u prvoj polovici ožujka.

Uz ostalo, g. Kumar kazao je da je ugodno iznenađen pripremljenom razinom sastanka (unatoč kratkoći najavljenog termina njegova dolaska u Ivanec) te kompletnim promotivnim tiskanim i CD materijalima na hrvatskom i engleskom jeziku koji su mu stavljeni na raspolaganje.  Stavio je do znanja da posjeduje informacije o Ivancu kao certificiranom gradu u sklopu BFC projekta (Business Friendly Certifikation) i o nagradi Financial Timesa koja mu je dodijeljena za razrađene poslovne strategije te najavio da će ove visoke reference posebno istaknuti u povratnim kontaktima s indijskim kompanijama.

Ističući da su olakšice i beneficije koje Grad Ivanec i Poslovna zona nude potencijalnim investitorima realne, gradonačelnik Batinić istaknuo je da će Grad, odnosno, gradski tim, logistički i na sve druge načine svaki poslovni projekt pratiti u svim njegovim fazama.

Novi susret u Ivancu dogovoren je za sljedeći mjesec, kada će Nj. E. Sandeep Kumar razgovarati s  predstavnicima najvećih ivanečkih tvrtki.

print