Novosti

1,06 milijuna kuna za Program javnih potreba Grada Ivanca u sportu za 2016.

Utorak

Za rad sportskih organizacija i klubova te za sportske manifestacije, održavanje sportskih terena, kapitalne investicije i druge potrebe vezane uz sportske aktivnosti i poslove, u proračunu Grada Ivanca za ovu godinu namijenjeno je 1,06 milijuna kuna. Od tog iznosa će 650.000 kuna biti doznačeno Zajednici sportskih udruga, koja će potom taj novac po vlastitim kriterijima raspodijeliti sportskim klubovima u natjecateljskoj skupini i društvima raspoređenim u rekreacijsku skupinu.

Nadalje, Grad je i ove godine osigurao 190.000 kuna za plaćanje najma sportskih dvorana u Srednjoj školi i u osnovnim školama našega kraja, u kojima klubovi održavaju treninge i natjecanja. Na taj način Grad direktno pomaže klubovima, na način da ih je oslobodio obveze plaćanja troškova korištenja dvorana.

Programom sporta osigurano je još 33.500 kuna za manifestacije i programe od važnosti za Grad Ivanec te još 50.000 kuna za održavanje sportskih terena u gradskom vlasništvu. Konkretno, riječ je o 33.000 kuna za održavanje igrališta NK Ivančice te još 17.000 kuna za terene koje koristi NK Mladost iz Margečana.

Za kapitalne investicije, a to znači za gradnju sportskih igrališta i uređenje zone sporta i rekreacije, u proračunu je planirano 15.000 kuna, dok je još po 10.000 kuna osigurano za rad školskih sportskih klubova i za izradu Strategije razvoja sporta grada Ivanca.

print