Novosti

Tiskovna konferencija u Srednjoj školi Ivanec o realizaciji EU projekta „Inovativno obrazovanje za inovativno poslovanje“

Petak

Dana 22. siječnja u Srednjoj školi Ivanec održana je konferencija za medije povodom predstavljanja projekta „Inovativno obrazovanje za inovativno poslovanje.“ Konferenciju je otvorila ravnateljica SŠ Ivanec mr. sc. Lidija Kozina te se pritom ukratko osvrnula na proces nastanka projekta, od prvobitne ideje i odabira partnera pa do prijave i odobrenja projekta za financiranje od strane MZOS.

Naglasak je stavljen na važnost programa obrazovanja odraslih te dobrobiti koje donosi kroz stjecanje konkurentnosti na tržištu rada i povećanju zapošljivosti. Projekt je potom predstavila njegova voditeljica Kristina Jug.

Naglasila je da je provedba projekta „Inovativno obrazovanje za inovativno poslovanje“ počelo krajem studenog prošle godine te da je riječ o već trećem projektu koji Srednja škola Ivanec realizira u šk. godini 2015./2016., a koji joj sufinancira Europski socijalni fond.

Projekt se povodi u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.“ iz poziva „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.361.244,09 kuna, a projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima ESF i Državnog proračuna RH.

Predviđeno vrijeme trajanja projekta iznosi 12 mjeseci, a projekt će provesti Srednja Škola Ivanec i njezini partneri Srednja škola Novi Marof i Infoproces d.o.o.

Cilj projekta je povećanje relevantnosti programa i podizanje kvalitete obrazovanja odraslih uvođenjem inovativnih sadržaja i razvojem novih kurikuluma u skladu s potrebama suvremenog poslovanja poslodavaca kako bi polaznici kao „specijalisti poslovne podrške“ stekli stručne kompetencije i osigurali konkurentnost na tržištu rada. Novorazvijeni programi osposobljavanja za „specijalista poslovne podrške“ omogućit  će polaznicima stjecanje širokog spektra primjenjivih znanja u upravljanju u pojedinim poslovnim funkcijama.

Ciljne skupine projekta su 24 mlade nezaposlene osobe do 29 godina starosti s područja Ivanca i Novog Marofa, 10 nastavnika, 2 ravnatelja i 2 stručna suradnika Srednje škole Ivanec i njezinih partnera.

Nakon predstavljanja projekta, medijima su se obratile i predstavnice partnera na projektu -  ravnateljica SŠ Novi Marof Jasminka Behin i Božica Bukovski Supanc, direktorica tvrtke Infoproces d.o.o. - koje su predstavile ulogu svojih institucija u projektu te svoje viđenje važnosti programa obrazovanja odraslih u procesu postizanja i jačanja konkurentnosti na tržištu rada.

print