Novosti

Projektni ured Ivanec: Mladim konzultantima uručeni certifikati za voditelje EU projekata

Srijeda

Na prigodnoj svečanosti održanoj u Gradskoj vijećnici, zaposlenima u Projektnom uredu Ivanec uručeni su certifikati za voditelje EU projekata. Time je Grad Ivanec i službeno dobio devet mladih konzultanata koji će odsad biti na raspolaganju tvrtkama, obrtnicima, OPG-ovima i svim ostalim zainteresiranim gospodarstvenicima za potrebe osmišljavanja, kreiranja i kandidiranja njihovih poslovnih projekata na natječaje EU fondova i nacionalne natječaje.   Ovaj projekt, vrijedan 450.000 kuna, Grad provodi u suradnji s HZZ-om – Regionalnim uredom u Varaždinu. Uz predstavnicu HZZ-a Branku Šaško, svečanosti su nazočili i predstavnici Algebre d.o.o. iz Zagreba, koja je provela obuku kadrova.

Svima nazočnima uvodno se obratila mr. sc. Lana Labaš, voditeljica ovoga projekta te naglasila da ga Grad Ivanec provodi u cilju poticanja stvaranja povoljnog poslovnog okruženja. Gradonačelnik Milorad Batinić podsjetio je da je ideja o takvoj vrsti projekta, čiji je isključivi cilj potpora samozapošljavanju mladih, ali i pomoć poduzetnicima, začeta na sastancima s Poslovnim klubom Ivanec.

- Obuka polaznika i njihovo certificiranje tek je prva faza ovog projekta. Ono što ih sada očekuje jest intenziviranje kontakata s poduzetnicima i preuzimanje konkretnih poslova. Interesa ima, neki ivanečki poduzetnici već su ih angažirali, dok drugi traže moduse suradnje s našim mladim konzultantima - izjavio je Batinić.

Alen Kaminski, regionalni koordinator poslovnica Algebre, kazao je da je ivanečki projekt jedan od boljih takvih vrste u Hrvatskoj te da je ugodno iznenađen što je jedan od njegovih financijera Grad Ivanec. U ime HZZ-a skupu se obratila Branka Šaško te rekla da realizacijom ovoga projekta Grad Ivanec pokazuje u kolikoj mjeri potiče cjeloživotno učenje.

U nastavku su dodijeljeni certifikati svim mladima koji su uspješno završili program obuke, a dobilo ih je devet od ukupno 10 zaposlenih u Projektnom uredu. Svečanosti su prisustvovali i dogradonačelnici Čedomir Bračko i Branko Putarek, predsjednik Gradskog vijeća Edo Rajh te svi gradski pročelnici.

print