Novosti

U Noći muzeja 29./30. siječnja u Mimari se prikupljaju donacije za ivanečki Muzej planinarstva

Ponedjeljak

Budući da Muzej Mimara želi potaknuti i promovirati gradnju i uređenje Muzeja planinarstva u Ivancu kao tematski jedinog takve vrste u Hrvatskoj, svi posjetitelji koji će u Noći muzeja, 29. siječnja, obilaziti muzej, pozvani su da za njega ostave svoje donacije. Naime, ovogodišnja Noć muzeja posvećena je utemeljiteljima i osnivačima muzeja (središnja manifestacija bit će u Strossmayerovoj galeriji) pa je zamišljeno da na tragu te teme posjetitelji doniraju ivanečki muzej i tako se i sami svrstaju među osnivače i mecene njegovih zbirki.

Tim će povodom u Mimari boraviti i predstavnici Grada Ivanca. Pozivamo sve građane koje ovog petka put nanese u obilazak Muzeja Mimare, da svakako obiđu i izložbu našeg majstora fotografije te da za buduću zbirku ivanečkog muzeja doniraju povijesne i druge predmete (opremu, planinarsku odjeću i obuću, kape, značke, povijesne spise, stare fotoaparate i sl.) koji su tematski vezani uz hrvatsko planinarstvo.

Na poziv domaćina, Vokalni ansambl Sakcinki u Mimari će pjevati i u Noći muzeja. Doista reprezentativna promocija ivanečke kulture.

print