Novosti

Četrdesetak sudionika na partnerskom odboru „Turizam i gospodarstvo“ u Ivancu

Srijeda

U cilju izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad 2014. – 2020., u utorak, 19. siječnja, u Srednjoj školi Ivanec održana je sjednica partnerskog odbora na temu Turizam i gospodarstvo. Održana radionica jedna je od ukupno planiranih sedam na cijelom području LAG- a Sjeverozapad.

Lokalne akcijske grupe organizirane su prema LEADER pristupu, dakle, odozdo prema gore. Stoga je izuzetno važno da članovi LAG-a sami odrede prioritete, ciljeve i aktivnosti koje planiraju ostvariti.

Gosti i moderatori na radionici Sonja i Jernej Golc iz tvrtke Halo, svetovanje, turizem, trgovina iz Slovenije, Michael Fend, voditelj LAG-a Vulkanland iz Austrije, Josipa Petrović Zozoli, ovlaštena investicijska projektantica te Maja Lehman, voditeljica Sektora za regionalni razvoj Varaždinske županije na interaktivnoj su radionici kroz razgovor, prezentacije i rad u skupinama pokušali dobiti odgovore na to koje su konkretne ideje, ciljevi, potrebe i problemi lokalnih gospodarstvenika kako bi nova Strategija imala jasnu viziju razvoja za naredne godine.

Razvoj različitih vrsta turizma na području LAG-a Sjeverozapad, poticanje mikro i malih poduzeća, unaprjeđenje infrastrukture, prilagođavanje radne snage potrebama tržišta rada, navodnjavanje, čišćenje odvodnih kanala, razvoj novih tehnologija, poticaji za poljoprivredu i gospodarstvo, ulaganje u nove poljoprivredne kulture, zaštita i očuvanje prirode i okoliša glavna su područja koja u okupljeni prepoznali kao potencijal za daljnji razvoj i ulaganja u Strategiji LAG-a Sjeverozapad od 2014. – 2020.

Sudionicima su se obratili i predsjednik Upravnog odbora LAG-a Marijan Škvarić i voditelj LAG-a Mario Željezić.

print