Novosti

Projektu DŠR-a Salinovec novčana potpora Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sv. Mihael

Četvrtak

U Maloj dvorani Županijske palače u Varaždinu u četvrtak je, 14. siječnja, upravitelj Zaklade za prevenciju kriminaliteta i zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić potpisao ugovore s dobitnicima financijskih potpora Zaklade. Među ukupno pet dobitnika potpora je i Društvo za športsku rekreaciju Salinovec.

– Ako smo ovim projektima osigurali da barem jedno dijete dođe sigurnije u školu, da su pješački prijelazi bolje osigurani i da preveniramo vršnjačko nasilje, tada smo postigli cilj i bit ove Zaklade - prevenciju kriminaliteta i nepovoljnog ponašanja u prometu. Ovo nam je ujedno zalog da radimo još više – istaknuo je Kišić podsjetivši pritom kako je Zaklada Sveti Mihael prošle godine dobila nagradu struke, Hrvatske udruge menadžera sigurnosti u području suradnje i sigurnosti u zajednici, a u njezin rad uključuje se sve više sudionika.

Podsjetimo, na natječaj je bilo prijavljeno devet projekata, od kojih je pet ostvarilo pozitivnu ocjenu i dobilo pravo na financijska sredstva. To su Medicinske škole Varaždin koja je za svoj projekt „Vidim i (ne)reagiram“ – program prevencije vršnjačkog nasilja ostvarila pravo na 5.000 kuna, Strojarska i prometna škola Varaždin čiji je projekt „Sprečavanje prometnih nesreća sa pješacima srednjoškolske dobi“ dobio 7.000 kuna potpore, zatim, Srednja škola Novi Marof kojoj je odobreno je 1.400 kuna za projekt „Učinimo mlade pješake, bicikliste i vozače sigurnijima u cestovnom prometu u gradu Novom Marofu. Osnovna škola Ludbreg ostvarila je pravo na 5.000 tisuća kuna za projekt „Sigurno u prometu“, dok je Društvo za športsku rekreaciju Salinovec za projekt „Edukacija biciklista za povećanje uočljivosti u cestovnom prometu“ također dobilo 5 tisuća kuna. U ime DŠR-a Salinovec ugovor je potpisao njegov predsjednik Stjepan Hudoletnjak.

 Inače, DŠR Salinovec je u suradnji sa službama Grada Ivanca, odnosno, gradskim Vijećem za kulturu, ovaj projekt, pod nazivom „Edukacija biciklista za povećanje uočljivosti u cestovnom prometu“, krajem prošle godine prijavio na objavljen javni poziv Zaklade Sv. Mihael. Isti projekt kandidirao je i na natječaj MUP-a – javne potrebe iz područja sigurnosti cestovnog prometa u RH u 2016. godini, a iz kojeg su zatražena sredstva za realizaciju od ukupno 22.400 kuna.

Ovaj veliki projekt DŠR Salinovec planira realizirati u partnerstvu s ostalim srodnim društvima ivanečkoga kraja, odnosno, s DSR-ima iz Lančić – Knapića, Stažnjevca, Prigorca i Ivanečke Željeznice.

Izvor: Varaždinska županija

print