Novosti

Iz sredstava Europskog socijalnog fonda: Zaposlit će se četiri žene s područja grada Ivanca

Utorak

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava odobrilo je financiranje projekta zapošljavanja žena Zaželi koji je na objavljen javni poziv aplicirao Crveni križ Varaždinske županije, kao vodeći partner. 

Riječ je o projektu u kome je partner i Grad Ivanec (uz Hrvatski zavod za zapošljavanje  – Regionalni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Varaždin, gradska društva Crvenog križa Ivanec i Novi Marof te još osam JLS – ova s područja Varaždinske županije).

Prijavljen projekt omogućit će zapošljavanje ukupno 29 žena i to iz skupine teško zapošljivih (starijih od 50 godina, dugotrajno bez posla, s nižom razinom obrazovanja), koje će voditi brigu o 145 starih, bolesnih i nemoćnih osoba. 

S područja grada Ivanca zaposlit će se četiri žene, s time da će one zbrinjavati 20 osoba, prema preporuci Centra za socijalnu skrb. 

Za potrebe obilaska korisnika će se u sklopu projekta nabaviti19 bicikala, a pokriva se i trošak naknade za korištenje osobnog vozila u zimskim uvjetima i na teško dostupnim mjestima.

Za provedbu ovog programa odobreno je bespovratnih 4.539,126,68 kuna iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

S obzirom na to da je nositelj projekta županijski Crveni križ, on će i raspisati natječaj za zapošljavanje. Natječaj će biti raspisan krajem ovog mjeseca (o tome ćemo izvijestiti na gradskim web stranicama). 

Provedba projekta počet će krajem listopada, a program traje ukupno 30 mjeseci.

print