BFC

BFC

Grad Ivanec dobio znak BFC-a, grada s povoljnim poslovnim okruženjem!

 

Grad Ivanec dobio je BFC znak, certifikat kojim se na međunarodnoj razini potvrđuje kao grad s povoljnim poslovnim okruženjem! Takva odluka rezultat je izvješća Verifikacijske komisije koja je u srijedu, 22. svibnja, boravila u završnom radnom posjetu Gradu te, na osnovu dostavljene dokumentacije i rasprave, Ivanec ocijenila ukupnom ocjenom od 83,8 posto. Time se Ivanec svrstava u drugi grad u Hrvatskoj s certifikatom kojim se potvrđuje kao „business friendly“ sredina (prvi certifikat dobio je Bjelovar, s rezultatom od 79,9 posto).

„Opći je dojam Verifikacijske komisije da je gradski tim za certifikaciju zajedno s Odsjekom za lokalni ekonomski razvoj, s Poslovnom zonom i gradonačelnikom pokazao visoku razinu energije, profesionalizma i operativnosti u svom dosadašnjem radu na unapređenju lokalnog gospodarskog razvoja i da, uz određene preporuke, zaslužuju Certifikat za grad s povoljnim poslovnim okruženjem… Važno je napomenuti da grad Ivanec ima gradonačelnika koji je upravo dobio mandat od građana da vodi ovaj grad treći put za redom. Podatak da je gradonačelnik ujedno i potpredsjednik Sabora Republike Hrvatske, a da se ipak svako jutro organizira kolegij gradske samouprave, dovodi do jednostavnog zaključka da Ivanec ima opredjeljenje održivog razvoja“ – ističe se, među ostalim, u završnom izvješću Verifikacijske komisije.

Na jutarnjem kolegiju u utorak, 28. svibnja, svim članovima Stručnog tima i suradnicima na ostvarenom je rezultatu čestitao i velikom uloženom radu na ispunjavanju zahtjevnih preduvjeta za dobivanje certifikata zahvalio gradonačelnik M. Batinić. Svečanost dodjeljivanja certifikata održat će se 12. lipnja u Zagrebu.

U prilogu donosimo i dopis s čestitkama za stjecanje BFC znaka koji je Gradu Ivancu stigao iz Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj čije je sjedište u Beogradu.


“Dear representatives of the City of Ivanec,

 

Upon successfully completed Verification visit to your city on May 22, 2013, the Verification Committee agreed unanimously that local government has the priority of creating favourable conditions for dynamic development of the City of Ivanec and that it has fulfilled criteria for obtaining the Certificate of Business Friendliness with total score of 83,8%.

We would like to extend our sincere congratulations for the achieved results, to thank you for hard work you invested in implementation of BFC SEE process, as well as to encourage you to continue further improvements of best practices even after the certificates Award Ceremony, which is planned for 12th June in Zagreb.”

print