Novosti

Turistički novinari u Ivancu i na Ivančici

Srijeda

Turistička zajednica grada Ivanca bila je domaćin skupini turističkih novinara koji su s njenim voditeljem Borisom Jagetićem Darabošom obišli Ivanec i Ivančicu.

Na ruti turističkog obilaska našli su se Muzej planinarstva, župna crkva, Mlinarska turistička šetnica, Žgano vino, Črne mlake na kojima su ih dočekale coprnice, vitezovi i Rudarska četa, a nakon boravka na vrhu Ivančice gosti su zastali i u Friščićevu mlinu u Prigorcu.

Nakon posjeta novinari su o svom boravku u Ivancu objavilivrlo afirmativne napise na hrvatskim i BiH turističkim portalima (FIJET Croatia, Explore Croatia. EU, Gastronaut.hr, HIA, Gastrobajter.com) kao i na HRT-u i u Večernjem listu, koji je Ivancu posvetio čak dvije stranice.

Iako se, u pogledu turističkih tokova, ivanečko područje tretira kao turistički nerazvijeno, vesele pozitivni pomaci koje su u svojim napisima istaknuli i novinari, a to su zanimljivi novi i svježi sadržaji kao solidan ivanečki turistički potencijal. 

Za bolje rezultate svakako bi bila potrebna značajnija privatna ulagačka inicijativa koja sada nedostaje, a problem je i pomanjkanje interesa od strane turističkih agencija koje bi i zanimljive ivanečke sadržaje mogle uvrstiti u cjelovit turistički paket.

U svakom slučaju, pozitivni pomaci vesele, a među njima i naročito lijepa medijska promidžba koju su iz pera turističkih novinara dobili Ivanec, Ivančica, atrakcijski sadržaji te posebno, ivanečka izvorna kuhinja.

print