Novosti

Sakcinskom srebrna diploma na Međunarodnom natjecanju u Zagrebu

Utorak

Vokalni ansambl Sakcinski je u subotu, 4. studenog, sudjelovao na Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova i vokalnih sastava održanom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Ansambl se, pod ravnanjem voditeljice Nade Peček, predstavio u kategoriji vokalnih sastava u kojoj je bio najuspješniji te tako osvojio prvo mjesto uz srebrnu diplomu.

Nastupilo je više od 500 izvođača - 21 zbor i vokalni sastavi iz cijele Hrvatske i inozemstva. Zborovi su se natjecali u 5 kategorija: klasični zborovi, vokalni sastavi, folklorni zborovi, dječji zborovi i slobodno vokalno višeglasje, a njihove izvedbe pratilo je stručno povjerenstvo u sastavu Josip Jerković, Zdravko Šljivac i Luka Vukšić.

Natjecanje je organizirano u sklopu Festivala glazbe Zagreb 2017. koji traje do 16. prosinca, a organiziran je od strane Centra za kulturu i informacije Maksimir u suradnji s Centrom za glazbu Zagreb.

Ovim priznanjem ansambl nastavlja uspješan niz nastupa na natjecanjima različitih razina. Ansambl se 19. studenog ponovno natječe na Državnom susretu hrvatskih malih vokalnih sastava gdje će, kao pobjednik ovogodišnje Županijske smotre, predstavljati Varaždinsku županiju i Grad Ivanec. Sve čestitke!

print